GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Γεννηματά καταδικάζει την απόφαση του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

...

Έντονη ανησυχία εκφράζει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, για τους κινδύνους ελλοχεύουν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, μετά την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ, μία κίνηση την οποία καταδικάζει, ενώ παράλληλα ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση να καταδικάσει την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ.

«Η απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ και να μεταφέρει εκεί την πρεσβεία της χώρας του συνιστά πράξη που περικλείει σοβαρούς κινδύνους και θα έχει βαθύτατα ζημιογόνες συνέπειες για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μ. Ανατολή. Προδικάζει το status της πόλης ως πρωτεύουσας μόνο του Ισραήλ ενώ παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για μια "λύση δύο κρατών" και περιφρονεί το σύνολο της Παγκόσμιας κοινής γνώμης, η οποία τάχθηκε ενάντια σ' αυτή την απόφαση» τονίζει η κ. Γεννηματά.

Εκφράζει την ελπίδα «την τελευταία στιγμή θα επικρατήσει η λογική και δεν θα υλοποιηθεί η εν λόγω επικίνδυνη απόφαση» και διερωτάται: «Η ελληνική κυβέρνηση θα καταδικάσει αυτή την ανεύθυνη πράξη ή μήπως οι έπαινοι Τσίπρα προς την εξωτερική πολιτική Τράμπ τον εμποδίζουν να κάνει κάτι τέτοιο;»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση