GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμανατίδης: Η Ελλάδα έχει κόκκινες γραμμές τη Συνθήκη της Λωζάνης και τις διεθνείς συνθήκες

...


«Χτίζουμε πάνω στο σεβασμό των διεθνών Συνθηκών και της Συνθήκης της Λωζάνης. Εκεί μπορεί να οικοδομηθεί η σχέση των δύο χωρών» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη σχετικά με την επίσκεψη και τη συνέντευξη του Ταγίπ Ερντογάν.
"Υπάρχουν περιθώρια με τις δηλώσεις και αυτά που θα ειπωθούν εδώ να υπάρξει η ανάπτυξη της συνεργασίας. Αυτή τη στιγμή μετά την συνέντευξη έγιναν οι διπλωματικές κινήσεις και υπήρξε και δημόσια ανακοίνωση από την ελληνική κυβέρνηση. Υπάρχουν θέματα να συζητηθούν. Προσπαθούμε να είναι οι σχέσεις μας συνεργατικές και όχι αντιπαραθετικές, ωστόσο υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές, στις οποίες κανείς στην Ελλάδα δεν κάνει πίσω, όπως η Συνθήκη της Λωζάνης" δήλωσε.
"Το άνοιγμα καναλιών επικοινωνίας με τους γείτονες χρειάζεται να υπάρχει. Η ανάπτυξη διαλόγου όσες φορές έγινε, αποκλιμάκωσε και πίεσε στην ανάπτυξη θετικής ατζέντας. Αυτός είναι και ο λόγος που γίνεται η επίσκεψη. Θέλουμε να χτίσουμε γέφυρες, όχι να υψώσουμε τείχη" συμπλήρωσε.
"Είναι ευκαιρία η επίσκεψη, τα προβληματα επιλύονται μέσα από τον διάλογο. Άλλα θα επίλυθούν, άλλα όχι. Προβληματιστήκαμε, αλλά νομίζω γίνονται κινήσεις για να είναι θετική και να έχουμε διεύρυνση της συνεργασίας και όχι ύψωση τειχών" τόνισε ο κ. Αμανατίδης.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση