GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φόβοι για τσουνάμι στην Αλάσκα - Αισθητήρας εντόπισε κύμα 10 μέτρων - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι εξέδωσε προειδοποίηση για την νότια ακτή της Αλάσκας, τις Αλεούτιες Νήσους και την επαρχία τ...

Το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι εξέδωσε προειδοποίηση για την νότια ακτή της Αλάσκας, τις Αλεούτιες Νήσους και την επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά. Τα τοπικά ΜΜΕ καλύπτουν τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, μετά τον σεισμό των 8,1 βαθμών Ρίχτερ.

Σε επιφυλακή για τσουνάμι ετέθη επίσης ολόκληρη η ακτή του Ειρηνικού στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τα μεξικανικά μέχρι τα καναδικά σύνορα.

Οι αρχές ειδοποιούν, όπως θα δείτε στα βίντεο, τους κατοίκους για να απομακρυνθούν εγκαίρως από περιοχές που ενδεχομένως θα "χτυπήσει" το τσουνάμι.

Ο Jared Griffin ζει περίπου ένα τετράγωνο μακριά από τη θάλασσα στην πόλη Kodiak. Οι προειδοποιητικές σειρήνες για το τσουνάμι τον ξύπνησαν. Στα 11 χρόνια που ζουν στην πόλη με τη σύζυγο του, αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ. Είπε ότι ξύπνησε τη γυναίκα του, στη συνέχεια, και οι δύο έλαβαν προειδοποιήσεις για τσουνάμι στα κινητά τους τηλέφωνα. Αποφάσισαν να ξυπνήσουν τα τρία παιδιά τους και κατευθυνθούν σε κάποιον λόφο.
"Είναι τόσο σκοτεινά εδώ που είμαστε, είμαστε σε υψηλό έδαφος, έτσι είμαστε εντάξει, αλλά πραγματικά δεν μπορούμε να δούμε τίποτα", είπε. "Προσπαθούμε να δούμε μερικές από τις κάμερες του λιμανιού, αλλά ακόμη και εκεί, είναι πραγματικά σκοτεινά. Δεν μπορείς να καταλάβεις αν έχει υποχωρήσει η θάλασσα ή όχι".

Πηγή: Anchorage Daily news

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση