Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018

  1.100€ ο μισθός νεοπροσλαμβανόμενου! ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ για τον ΟΛΠ...  Στην νέα διετή σύμβαση που υπέγραψαν οι συνδικαλιστές του ΟΛΠ προβλέπεται:
  -Στα 2.700 ευρώ οι απολαβές μετά από 33 χρόνια υπηρεσίας
  -Επανέρχονται ο 13ος και 14ος μισθός που είχαν κοπεί από το 2011.
  Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), οι αμοιβές προσδιορίζονται για έναν νεοπροσλαμβανόμενο υπάλληλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης, χωρίς προϋπηρεσία και οικογενειακές υποχρεώσεις, κατ΄ελάχιστον στα 1.100 ευρώ και φθάνουν για εργαζόμενους με 33 χρόνια υπηρεσίας στα 2.700 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται εξειδικευμένα επιδόματα και επιδόματα ευθύνης.
  Επανέρχεται η χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού η οποία είχε περικοπεί με τους μνημονιακούς νόμους από το 2011.
  Επανέρχεται η εξέλιξη σε χρονοεπίδομα και κλιμάκια η οποία είχε διακοπεί από το 2011.
  Θεσμοθετούνται κοινωνικές παροχές, όπως επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού, επίδομα κατασκηνώσεων, κάλυψη πρόσθετης νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, καθώς και μια σειρά από άλλες κοινωνικές παροχές.
  Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο του 2017 υπογράφηκε μεταξύ των συνδικάτων και της διοίκησης του ΟΛΠ, ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, που έχει εφαρμογή σε όλο το προσωπικό της εταιρίας.
  Το προσωπικό κατατάσσεται σε κατηγορίες με βάση τα τυπικά προσόντα και το περιεχόμενο της εργασίας δηλ ειδικότητα και κλάδο εργασίας.
  Θεσπίζεται πενταμελές πειθαρχικό συμβούλιο με συμμετοχή δυο εκπροσώπων των εργαζομένων. Καθορίζονται συγκεκριμένα βαριά παραπτώματα, καθώς και στοιχειοθετημένη αιτία που μπορεί να οδηγήσουν σε λύση εργασιακής σχέσης.
  Καθορίζονται κανόνες για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων
  Προσδιορίζεται με σαφή υποχρέωση της εταιρίας για εκπαίδευση και εκπαιδευτικές άδειες.
  Διατυπώνεται με σαφήνεια ο όρος της βλαπτικής μεταβολής στους όρους εργασίας.

  Την πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ), καταγγέλλει πάντως με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών».

  Αναλυτικότερα, η «Δημοκρατική Ενότητα» τονίζει πως οι παρατάξεις της πλειοψηφίας της ΟΜΥΛΕ - ΑΔΗΣΚ (ΠΑΣΚΕ), ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ (ΣΥΡΙΖΑ - ΜΕΤΑ), ΔΑΚΕ - με την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης ολοκλήρωσαν το έγκλημα που είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Αύγουστο, με την υπογραφή του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού.
  «Αποφάσισαν εν κρυπτώ, χωρίς συλλογικές διαδικασίες και Γενικές Συνελεύσεις, να συνδράμουν τη θωράκιση της κερδοφορίας της "Cosco" με την ονομαστική μείωση των μισθών μας έως και 25%. Μείωση που στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη αν λάβουμε υπόψη την επιμήκυνση του εργάσιμου χρόνου, την ελαστικοποίηση των ωραρίων, συνολικά την ένταση της εκμετάλλευσης των εργατοϋπαλλήλων», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: 1.100€ ο μισθός νεοπροσλαμβανόμενου! ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ για τον ΟΛΠ... Rating: 5 Reviewed By: Press- gr