GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στεφανάκου! Η ... κιθάρα ήταν καλάσνικοφ. Τον "γάζωσαν" με 29 σφαίρες

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής χαρακτηρίζουν επαγγελματική και μελετημένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια την εν ψυχρώ εκτέλεση...

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής χαρακτηρίζουν επαγγελματική και μελετημένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια την εν ψυχρώ εκτέλεση του Βασίλη Στεφανάκου, το απόγευμα της Πέμπτης, στη λεωφόρο Αθηνών 302 στο Χαϊδάρι.
Ο εκτελεστής με το καλάσνικοφ "γάζωσε" τον Στεφανάκο με 29 σφαίρες, πριν αυτός, αλλά και ένας συνοδός του, ο οποίος τον ακολουθούσε, να κάνουν την παραμικρή κίνηση, όπως διαπιστώνεται από τους κάλυκες που βρέθηκαν μέσα και έξω από το αυτοκίνητο.
Οι δράστες φαίνεται ότι είχαν ακριβείς πληροφορίες και περίμεναν υπομονετικά την κατάλληλη στιγμή, που θα έβρισκαν χαλαρή την προστασία του 57χρονου, ο οποίος είχε πάντα μαζί του τουλάχιστον έναν συνοδό, ενώ και ο ίδιος κατά πληροφορίες οπλοφορούσε και το πολυτελές αυτοκίνητό του είχε αλεξίσφαιρα τζάμια.
Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, εκτός από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, υπήρχε τουλάχιστον άλλο ένα άτομο, το οποίο παρακολουθούσε το κτίριο που βρίσκονται τα γραφεία του Στεφανάκου, στον πρώτο όροφο. Μόλις είδε τον 57χρονο να βγαίνει και ενώ ο συνοδός του δεν ήταν κοντά του, πιθανόν να έδωσε σήμα στους εκτελεστές, οι οποίοι περίμεναν σε μια μοτοσικλέτα Triumph Tiger, λευκού χρώματος, να κάνουν την κίνησή τους.
Ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας πλησίασε το θωρακισμένο αυτοκίνητο από την πλευρά του συνοδηγού. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε το καλάσνικοφ μέσα σε μια θήκη από κιθάρα και άνοιξε την πόρτα πριν ο Στεφανάκος προλάβει να κλειδώσει από την θέση του οδηγού.
Ο δολοφόνος άδειασε ολόκληρη τη γεμιστήρα του καλάσνικοφ πάνω στον στόχο του, ανέβηκε γρήγορα στην μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο συνεργός του και εξαφανίστηκαν.
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί από την Ηλιούπολη, στις 4 Δεκεμβρίου 2017, και μέχρι πριν από λίγο δεν είχε βρεθεί.
Οι περισσότερες από τις 29 σφαίρες έπληξαν τον Βασίλη Στεφανάκο σε όλο το σώμα, ενώ κάποιες διαπέρασαν την πόρτα του οδηγού, όχι όμως και το τζάμι, πράγμα που επιβεβαιώνει πως είναι αλεξίσφαιρο.
Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι οι δράστες της δολοφονίας εκτελούσαν πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου.
Σε ότι αφορά τον ηθικό αυτουργό, εξετάζονται διάφορα σενάρια. Οι αστυνομικοί ερευνούν την εκδοχή να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον χώρο του υπόκοσμου, καθώς και εάν σχετίζεται η χθεσινή δολοφονία με άλλη δολοφονία που συνέβη πρόσφατα, αλλά δεν αποκλείουν την πιθανότητα να έχει σχέση με τις δραστηριότητες του Στεφανάκου μετά την αποφυλάκισή του.
Στο πλαίσιο της έρευνας οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν άτομα του περιβάλλοντος του Βασίλη Στεφανάκου.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση