GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πηγή Ευρωζώνης: Μεταξύ 6 και 7 δισ. ευρώ η επόμενη δόση για την Ελλάδα

Γύρω στα 6 δισ. ευρώ θα ανέλθει η επόμενη δόση δανείων που θα λάβει η Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, σύμφωνα με καλά ...

Γύρω στα 6 δισ. ευρώ θα ανέλθει η επόμενη δόση δανείων που θα λάβει η Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή της Ευρωζώνης.
Όπως ανέφερε η ίδια πηγή στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η απόφαση για την εκταμίευση της εν λόγω δόσης αναμένεται να ληφθεί στο Eurogroup της 22 Ιανουαρίου 2018, καθώς μέσα στην επόμενη εβδομάδα προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες εκκρεμότητες.
Συγκεκριμενα, στο χθεσινό EuroWorking Group οι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης ενημερώθηκαν από τους θεσμούς για την πορεία της τρίτης αξιολόγησης και για την εφαρμογή μέχρι στιγμής των 55 από τα 110 προαπαιτουμένα.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ακόμη 30 προαπαιτούμενα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μετά την υιοθέτηση από τη Βουλή του πολυνομοσχεδίου, την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, ενώ τα μη νομοθετικά μέτρα θα πρέπει να συμφωνηθούν και αυτά μέσα στην εβδομάδα.
Εφόσον, γίνουν όλα αυτά, την ερχόμενη Πέμπτη 18 Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η σύνταξη της έκθεσης των θεσμών για την εφαρμογή των προαπαιτουμένων, προκειμένου να συνεδριάσει και πάλι το EuroWorking Group και να δώσει το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης αναμένεται να ληφθεί επί της αρχής από το Eurogroup της 22 Ιανουαρίου, ενώ αμέσως μετά θα συγκληθεί και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για να λάβει την επίσημη απόφαση.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επόμενη δόση θα κυμαίνεται μεταξύ «6 και 7 δισ.ευρώ».
Πηγή ρεπορτάζ: Enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση