GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ! Ακυρώνονται χημειοθεραπείεςλόγω έλλειψης φαρμάκων

Έλσα Ράσιου εξοργισμένη.    Ξεφτίλες που παίζετε με ανθρώπινες ζωές λίγη ντροπή δε σας έμεινε ????? Εσείς βεβαια την κοπανάνε στας Ευρ...

Έλσα Ράσιου εξοργισμένη.  
 Ξεφτίλες που παίζετε με ανθρώπινες ζωές λίγη ντροπή δε σας έμεινε ????? Εσείς βεβαια την κοπανάνε στας Ευρώπας και τα Αμέρικα !!!!! Αίσχος ρεεεεε !!!!!
Υ.Γ. Να δω ποιό κόμμα ή ποιός σύλλογος καρκινοπαθών θα αντιδράσει έστω με ένα συμβατικό δελτίο τύπου !!!!!.......
-------------
Σε μια εξαιρετικά σημαντική ανακοίνωση-καταγγελία προχώρησε σήμερα η συνδικαλιστική παράταξη Γαλέρα, η οποία αποκαλύπτει ότι στο Αττικό Νοσοκομείο εδώ και 15 μέρες ακυρώνονται προγραμματισμένες χημειοθεραπείες σε καρκινοπαθείς λόγω έλλειψης ειδικών φαρμάκων.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η επίσημη εξήγηση είναι ότι λόγω τέλους του έτους, υπήρξε πρόβλημα διαχείρισης των αποθεμάτων και δυσκολία έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης. Και ότι το θέμα αρχίζει και λύνεται με την αρχή του καινούριου έτους».
«Επιβεβαιώνεται δηλαδή», τονίζεται στην καταγγελία, «ότι οι ασφυκτικοί “κλειστοί” προϋπολογισμοί της δημοσιονομικής επιτήρησης και των “ματωμένων” πλεονασμάτων οδηγούν σε μεγάλη και συνεχή μείωση των κοινωνικών δαπανών και ορίζουν “παραγγελίες με το σταγονόμετρο” με τις οποίες δεν βγαίνει η χρονιά (σε διάφορους τομείς)».
Επιπλέον, επισημαίνεται ότι «επειδή ακούμε ότι ανάλογο ζήτημα υφίσταται και σε άλλα νοσοκομεία, καλό θα ήταν αν μπορούσε η ομοσπονδία να μαζέψει μια πιο συνολική εικόνα για να σχεδιάσουμε τις κινήσεις μας ως υγειονομικό κίνημα, γιατί τα πράγματα θα χειροτερέψουν κι άλλο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης Γαλέρα έχει ως εξής:
«Παίρνουμε την πρωτοβουλία ως παράταξη Γαλέρα να σας ενημερώσουμε για το πολύ σοβαρό πρόβλημα ακύρωσης προγραμματισμένων Χημειοθεραπειών σε εξωτερικούς ογκολογικούς ασθενείς στο Αττικό, το τελευταίο 15ήμερο. Τα κρούσματα είναι αρκετά, όχι ένα και δύο.
Το πρόβλημα δημιουργείται, λόγω έλλειψης ειδικών ΧΜΘ φαρμάκων κατάλληλων για συγκεκριμένες κατηγορίες κακοήθων νοσημάτων. Η επίσημη εξήγηση είναι ότι λόγω τέλους του έτους, υπήρξε πρόβλημα διαχείρισης των αποθεμάτων και δυσκολία έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης. Και ότι το θέμα αρχίζει και λύνεται με την αρχή του καινούριου έτους.
Επιβεβαιώνεται δηλ. ότι οι ασφυκτικοί “κλειστοί” προϋπολογισμοί της δημοσιονομικής επιτήρησης και των “ματωμένων” πλεονασμάτων οδηγούν σε μεγάλη και συνεχή μείωση των κοινωνικών δαπανών και ορίζουν “παραγγελίες με το σταγονόμετρο” με τις οποίες δεν βγαίνει η χρονιά (σε διάφορους τομείς).
Το ζήτημα ειδικά με τους ογκολογικούς ασθενείς είναι μείζον διότι η ακύρωση χημειοθεραπειών σε τόσο σοβαρά ζητήματα δεν είναι καθόλου απλό πράγμα. Χώρια που, παρά τις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών κλονίζεται καίρια η εμπιστοσύνη των ασθενών στο δημόσιο νοσοκομείο.
Ενημερώνουμε ως παράταξη την ομοσπονδία διότι το σωματείο μας δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα με προεδρείο κλπ και το θέμα είναι επείγον. Τη Δευτέρα που θα συνεδριάσει το ΔΣ θα το θέσουμε για να αποφασίσει και όλο το σωματείο συγκεκριμένες κινήσεις διαμαρτυρίας.
Τέλος, επειδή ακούμε ότι ανάλογο ζήτημα υφίσταται και σε άλλα νοσοκομεία, καλό θα ήταν αν μπορούσε η ομοσπονδία να μαζέψει μια πιο συνολική εικόνα για να σχεδιάσουμε τις κινήσεις μας ως υγειονομικό κίνημα, γιατί τα πράγματα θα χειροτερέψουν κι άλλο αν δεν ανατρέψουμε τη μνημονιακή πολιτική των κυβερνήσεων, των δανειστών και της ΕΕ (ειδικά στο χώρο της υγείας).
Και ευχές για καλή χρονιά!»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση