GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ! ΠΟΙΟΣ βουλευτής ψηφίζει σκέτο «Μακεδονία» και σοκάρει...

George Athanatios Tsoukaladakis Ντροπή στον βουλευτή του Ποταμιού. Ανθελληνική στάση. History Of Macedonia  Καμαρώστε «απόψεις» κ...

George Athanatios Tsoukaladakis
Ντροπή στον βουλευτή του Ποταμιού.
Ανθελληνική στάση.
History Of Macedonia
 Καμαρώστε «απόψεις» κοινοβουλευτικού εκπροσώπoυ κόμματος.
Σπύρος Δανέλλης, βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι:

«Ελάχιστες χώρες δεν έχουν αναγνωρίσει τη FYROM ως Δημοκρατία της Μακεδονίας. Για σχεδόν 30 χρόνια θεωρούμε ότι κινδυνεύει η Μακεδονία από κάποιους Σλαβομακεδόνες οι οποίοι έτσι ήξεραν ότι λέγονται κι έτσι διεκδίκησαν αμέσως μετα τη διάλυση της Γιουγκοσλαβία (!!!) »

Ερώτηση δημοσιογράφου: «Yποννοείτε ότι εφόσον λέγεται "Δημοκρατία της Μακεδονίας" από τις περισσότερες χώρες, θα έπρεπε και εμείς να έχουμε αποδεχτεί μια ονομασία που θα έλεγε "Δημοκρατία της Μακεδονίας" σκέτο και ευχαριστούμε πολύ;»

Aπάντηση Δανέλλη:
«Koιτάχτε, δημιουργήσαμε ένα θέμα, με μεγάλο κόστος, χωρίς κανένα όφελος εκεί που δεν υπήρχε (!!)»

«η νέα γενιά τους μεγάλωσε μέσα σε έναν αλυτρωτισμό ο οποίος τους έλεγε ότι η χώρα τους κινδυνεύει από ένα γείτονα που αμφισβητούσε την ύπαρξη και το δικαίωμά τους να υπάρχουν ως μια ανεξάρτητη χώρα. Ο αλυτρωτισμός αυτός, οφείλεται στη λανθασμένη πολιτική την οποία εμείς ακολουθήσαμε (!!!), ενώ ουσιαστικά ήταν ένα κομμάτι της ενδοχώρας μας, οικονομικά».

3 σχόλια

  1. Σαν Αυτόν Είναι ... ΌΛΟΙ (;;;;;-!!!!)

    ΚΑΘΑΡΜΑ=ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΣΤΙ "ΣΚΟΥΠΙΔΙ"!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στα αρχίδια μας πως θα λενε τα σκοπια..

    Παρτέτα όλα παρτέτα κουφάλες συριζαναιλκ και υπόλοιπη αντιπολίτευση ΑΦΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΓΟΥΣΤΆΡΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗ ΣΙΩΠΆ ΓΙΑ ΣΕ ΚΆΘΕ ΠΑΡΟΧΉ ..

    Ανακοίνωση οσιοι δικαιούνται το ΕΚΑΣ το 2018 και πόσα θα λάβουν


    Αντίθετα, το ΕΚΑΣ ισούται με τα 2/3 του ανωτέρω ποσού για τους συνταξιούχους:

    α) Λόγω γήρατος και αναπηρίας που λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη, (δηλαδή είτε έχουν συνταξιοδοτηθεί σε όριο ηλικίας μικρότερο του αντίστοιχου πλήρους ή με ποσοστό αναπηρίας χαμηλότερο εκείνου που κατά περίπτωση και ασφαλιστικό φορέα προβλέπεται για χορήγηση πλήρους σύνταξης).

    β) Που δεν θεμελιώνουν αυτοτελές δικαίωμα συνταξιοδότησης με χρόνο ασφάλισης που έχουν πραγματοποιήσει στην Ελλάδα.

    Ειδικά, για τα πρόσωπα της ανωτέρω περίπτωσης β), η τυχόν μη καταβληθείσα, πριν από την έναρξη ισχύος της κοινοποιούμενης διάταξης διαφορά του 1/3 του ποσού ΕΚΑΣ, δεν χορηγείται.

    Στις περιπτώσεις των συνταξιούχων, λόγω αναπηρίας, οποιαδήποτε μεταβολή του ποσοστού αναπηρίας τους (αυξητική ή μειωτική) εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους στο οποίο καταβάλλεται το ΕΚΑΣ, δεν επιφέρει καμία μεταβολή στο ποσό αυτού, εφόσον βέβαια έχει συμπληρωθεί κατά περίπτωση και η απαιτούμενη ηλικία των 65 ετών.

    2. Στις περιπτώσεις προσώπων που είναι συνδικαιούχοι σύνταξης, λόγω θανάτου, τα ποσά του ΕΚΑΣ επιμερίζονται κατά το ίδιο ποσοστό επιμερισμού της σύνταξης, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του οικείου ασφαλιστικού φορέα τους, άλλως από την κληρονομική μερίδα τους.

    3. Τα ποσά του ΕΚΑΣ δεν υπόκεινται σε ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του Κλάδου Ασθένειας και Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του άρθρου. 38 του ν. 3863/2010, όπως ισχύει (παρ. 7 αρ. 92 ν. 4387/16).

    4. Όσον αφορά την καταβολή του ΕΚΑΣ σε δικαιούχους διαμένοντες εκτός Ελλάδας, με την παρ. 8 του άρθρου 92 του ν. 4387/16, ορίζεται ρητώς ότι το επίδομα δεν καταβάλλεται σε δικαιούχους που διαμένουν μόνιμα σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΕΟΧ και Ελβετίας. Επομένως και σε συνδυασμό με την περ. στ΄ της παρ. 1 του ίδιου άρθρου, σε δικαιούχους Έλληνες πολίτες και πολίτες χωρών-μελών της ΕΕ, ΕΟΧ και Ελβετίας, η απρόσκοπτη καταβολή του επιδόματος τελεί υπό την προϋπόθεση της μόνιμης διαμονής (κατοικίας) εντός της ΕΕ, ΕΟΧ και Ελβετίας.

    Δ. Επιπλέον διευκρινίσεις
    Κατά τον έλεγχο της πλήρωσης των εισοδηματικών κριτηρίων χορήγησης του ΕΚΑΣ για το έτος 2018, ο οποίος διενεργείται με βάση τα εισοδήματα φορολογικού έτους 2016, το ποσό της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης που χορηγήθηκε σε συνταξιούχους, δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιουδήποτε επιδόματος ή παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

    Σε περιπτώσεις συνταξιούχων με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω ΠΆΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΆΠΗΡΟΙ ΓΑΑΜΩ ΤΗΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΛΟΔΑΠΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΟΥΝΤΑΙ;; και άνω που στερούνται πλήρως την ανωτέρω παροχή του ΕΚΑΣ, χορηγείται έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση ισόποση με την παροχή του ΕΚΑΣ που απωλέσθηκε.

    Σε περιπτώσεις συζύγων-συνταξιούχων που και οι δύο στερούνται πλήρως την παροχή του ΕΚΑΣ, χορηγείται έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση στο σύζυγο με το μικρότερο ατομικό εισόδημα, ισόποση με την παροχή του ΕΚΑΣ 2018 που έχει απωλεσθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε 8:27:00

    Μάλλον είσαι .... Neandertal! Άλλοιώς δεν εξηγούνται τα .... Ούμπαλα Σας!!!

    Αν είχα χρήματα θα Σε έστελνα τζάμπα ... φροντιστήριο να μάθεις Συναρτήσεις "Σκόπια κ. ΕΚΑΣ"!!!

    Μπήκες Γκέ Γκέ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση