GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστολή βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στον Πρωθυπουργό για τα πολυτεκνικά επιδόματα: Συντελείται μία αδικία

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις μειώσεις στο επίδομα τριτέκνων και π...

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις μειώσεις στο επίδομα τριτέκνων και πολύτεκνων, σημειώνοντας ότι συντελείται μία αδικία.
Στην επιστολή της που απευθύνεται και στον υπουργό Οικονομικών, η Γεωργία Γεννιά ζητά να επανεξεταστούν οι όροι χορήγησης των επιδομάτων, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των πολυτέκνων.
"Η ανησυχία, η δυσαρέσκεια και η διαμαρτυρία των οικογενειών αυτών που πλέον θα αποκλείονται ή θα λαμβάνουν μειωμένο αντί για αυξημένο επίδομα από μια Κυβέρνηση της αριστεράς είναι πιστεύω δικαιολογημένη. Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες όλων ως προς το θέμα της βούλησης αφενός ενίσχυσης των αδυνάμων πολιτών και τόνωσης της χειμαζόμενης ελληνικής οικογένειας και αφετέρου αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, παρακαλώ πολύ όπως επανεξετάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων με βάση τις πραγματικές οικονομικές αντικειμενικά ανάγκες τους" αναφέρει μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:
"Θέμα: Επισήμανση της δικαιολογημένης διαμαρτυρίας των τριτέκνων και πολυτέκνων για την επί της ουσίας κατάργηση της στήριξης πολλών οικογενειών με τρία τέκνα και άνω με τις προωθούμενες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Κυρία και Κύριε Υπουργέ,
Με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στις αρμόδιες Επιτροπές και συγκεκριμένα με τις σχετικές διατάξεις του Υπουργείου Εργασίας καταργείται επί της ουσίας η δυνατότητα λήψης των πολυτεκνικών και τριτεκνικών επιδομάτων για μεγάλη μερίδα οικογενειών με τρία τέκνα και άνω.
Και παρόλο που ο προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 40% (260 εκατ. ευρώ), συντελείται μια αδικία σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων με εισοδήματα άνω των 13.500 ευρώ.
Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της αυστηροποίησης στους όρους χορήγησης των επιδομάτων για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους και κυρίως λόγω της οριζοντιοποίησης των όρων χωρίς τις απαραίτητες και δικαιολογημένες διαβαθμίσεις βάσει του αριθμού των προστατευόμενων τέκνων (αδιανόητο να μην υπάρχει διαβάθμιση στο απαιτούμενο εισόδημα των οικογενειών ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων).
Η ανησυχία, η δυσαρέσκεια και η διαμαρτυρία των οικογενειών αυτών που πλέον θα αποκλείονται ή θα λαμβάνουν μειωμένο αντί για αυξημένο επίδομα από μια Κυβέρνηση της αριστεράς είναι πιστεύω δικαιολογημένη.
Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες όλων ως προς το θέμα της βούλησης αφενός ενίσχυσης των αδυνάμων πολιτών και τόνωσης της χειμαζόμενης ελληνικής οικογένειας και αφετέρου αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, παρακαλώ πολύ όπως επανεξετάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων με βάση τις πραγματικές οικονομικές αντικειμενικά ανάγκες τους.
Συντροφικά,
Γεωργία Γεννιά
Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νήσων"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση