GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Αμερικανός αστροναύτης Τζον Γιανγκ

Απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών ο Αμερικανός αστροναύτης Τζον Γιανγκ, που περπάτησε στη Σελήνη το 1972 και έβαλε στα κρυφά ένα σάντουιτς με πα...

Απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών ο Αμερικανός αστροναύτης Τζον Γιανγκ, που περπάτησε στη Σελήνη το 1972 και έβαλε στα κρυφά ένα σάντουιτς με παστό μοσχαρίσιο κρέας σε τροχιά, κατά τη διάρκεια μιας καριέρας που τον ανέδειξε στο μοναδικό πρόσωπο το οποίο πέταξε σε τρία διαστημικά προγράμματα της NASA.
Ο Γιανγκ, ο οποίος ταξίδεψε συνολικά έξι φορές στο διάστημα, απεβίωσε το βράδυ της Παρασκευής στην οικία του στο Χιούστον από επιπλοκές που προκάλεσε στην υγεία του η πνευμονία από την οποία νοσούσε, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ Άλαρντ Μπιούτελ.
«Η NASA και ο κόσμος έχασαν έναν πρωτοπόρο» επισημαίνεται επιπλέον στο δελτίο τύπου της υπηρεσίας.
Ο πρώην κυβερνήτης δοκιμών του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ήταν ο ένατος κατά σειρά άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη, μια εμπειρία που έζησαν άλλοι τρεις αστροναύτες έπειτα από εκείνον. Αναδείχθηκε σε ένα από τους πιο επιτυχημένους αστροναύτες στην ιστορία των αμερικανικών διαστημικών προγραμμάτων.
Ο Τζον Γιανγκ ταξίδεψε στο διάστημα δύο φορές κατά τη διάρκεια του προγράμματος Gemini της NASA στα μέσα της δεκαετίας του 1960, δύο φορές στις αποστολές του Apollo και δύο φορές με διαστημικά λεωφορεία τη δεκαετία του 1980. Ήταν ο μόνος που πέταξε και στους τρεις τύπους προγραμμάτων.
Σε tweet της NASA, ο Γιανγκ περιγράφεται ως ο «πιο έμπειρος αστροναύτης μας», που πήρε σύνταξη το 2004 έπειτα από 42 χρόνια καριέρας στη διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ.
«Ο Τζον ήταν κάτι παραπάνω από καλός φίλος» σημείωσε σε ανακοίνωση του ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος.
«Ήταν ένας ατρόμητος πατριώτης η τόλμη του οποίου και η αφοσίωσή του στο καθήκον βοήθησαν το έθνος μας να διευρύνει τους ορίζοντες της εξερεύνησης σε μια κρίσιμη στιγμή».
Ο Τζον Γιανγκ γεννήθηκε την 24η Σεπτεμβρίου του 1930 στο Σαν Φρανσίσκο.
Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση