Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018

  Καμμένος για το Σκοπιανό: Επιμένω σε λύση που θα διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα

  "Υπάρχουν δύο αποφάσεις- σταθμοί για το θέμα του Σκοπιανού. Η μία είναι απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή και η απόφαση του Βουκουρεστίου. Θεωρώ ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν, έχω εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών", τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος από την διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.
  "Πιστεύω ότι η πολιτική αυτή εντασσόμενη στην ευρύτερη προσπάθεια της Ελλάδος να αποτελέσει τον πυρήνα του άξονα σταθερότητας για τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. Θα οδηγήσει σε αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και σε λύση προβλημάτων τα οποία ταλαιπωρούν επί πάρα πολλά χρόνια την ευρύτερη περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι η διαπραγμάτευση ήτανε σκληρή και ότι όταν θα έρθει η ώρα οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να διαμορφώσουν τη τελική εθνική λύση", συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος.
  "Εγώ είπα από τη πρώτη στιγμή ότι ο ελληνικός όρος "Μακεδονία" όπως έχει αποφασιστεί στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι μια πάγια εθνική θέση και επιμένω σε αυτήν και ελπίζω ότι η λύση η οποία θα δοθεί θα είναι λύση η οποία θα διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα και παράλληλα θα είναι αποδεχτή από το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Η ΝΔ είπε ότι θα συμφωνήσει σε ό,τι πω εγώ. Άρα χαίρομαι που μου εναποθέτει τις ευθύνες της παρατάξεως" κατέληξε ο Υπουργός.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 4 Ιαν 2018, 8:48:00 μ.μ.

  Δημοκρατία της Βαρντάρσκα

  [εικόνα για Vardarska σε γραμματόσημο του 1940 ]

  Προτείνω να δεχτεί η Ελλάδα για τ' όνομα της FYROM
  μόνο το : Δημοκρατία της Βαρντάρσκα.
  Θα το δεχτούνε στο τέλος,διότι θέλουνε να μπούνε στο ΝΑΤΟ
  και την ΕΕ. Vardarska αναγράφεται και στο πιο πάνω γραμματόσημο
  του 1940.

  Item Reviewed: Καμμένος για το Σκοπιανό: Επιμένω σε λύση που θα διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα Rating: 5 Reviewed By: Press- gr