GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλά Χριστούγεννα στο μαρτυρικό λαό των Αρμενίων!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Σ ήμερα 7 Γενάρη γιορτάζουν Χριστούγεννα οι Ρώσοι, οι Σέρβοι, οι Βούλγαροι, οι...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Σήμερα 7 Γενάρη γιορτάζουν Χριστούγεννα οι Ρώσοι, οι Σέρβοι, οι Βούλγαροι, οι...
Μολδαβοί, οι Γεωργιανοί, οι Ορθόδοξες κοινότητες όλου του πλανήτη που υπάγονται στις παραπάνω Εκκλησίες, καθώς και το πατριαρχείο Ιεροσολύμων  τώρα ταλανίζεται κι από τον ανάξιο πατριάρχη Θεόφιλο και τις αγοραπωλησίες της αμύθητης κι ανεκτίμητης περιουσίας με χιλιόχρονες ρίζες στους Αγίου Τόπους-, η ιερά μονή Σινά, ολόκληρο το Άγιο Όρος...
Δεν υπεισερχόμαστε στο ζήτημα της "προσέγγισης"-ένωσης με τον παπισμό και τον κοινό εορτασμό μαζί τους στις 25 Δεκέμβρη, ή σε θεολογικές και θρησκευτικές αναφορές και συζητήσεις... «αλλουνού παπά ευαγγέλιο».
Σήμερα έχουν Χριστούγεννα κι οι Αρμένιοι, η Ορθόδοξη Εκκλησία της μαρτυρικής Αρμενίας. Γιορτάζουν οι Αρμένιοι που υπέστησαν μαζί με τον Ελληνισμό και τους Ασσύριους (H Σφαγή Ασσυρίων... το ξεχασμένο Ολοκαύτωμα!) τη γενοκτονία της Τουρκίας με εκτελεστές τους Τσέτες, τους Κούρδους που διαχρονικά υπηρέτησαν κι υπηρετούν ξένα συμφέροντα, μιας και δεν διαθέτουν μια εθνική οντότητα αλλά στους αιώνες ένα φυλαρχικό σύστημα που δεν τους επέτρεψε ν' αναπτύξουν πολιτιστική κι εθνική ομοιογένεια. Με τα Ολοκαυτώματα των Ελλήνων, Ασσυρίων, Αρμενίων ήταν τα δολοφονικά άτακτα τάγματα των Κούρδων που εκτέλεσαν τις εντολές των Νεότουρκων, σήμερα μαζί με τις ΗΠΑ (βλ. "Νέα Μέση Ανατολή"... με εργαλείο τους Κούρδους! και Πογκρόμ από τους Τσέτες εναντίον των Ιρακινών προσφύγων σε καταυλισμούς της Συρίας...) σε ρόλο χυδαίων λακέδων, εναντίον της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που τους φιλοξένησε, τους παρείχε προνόμια και τους πρόσφερε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παιδεία, εργασία και πάνω απ' όλα προστασία από τη φασιστικό τουρκικό καθεστώς.
Σήμερα οι Αρμένιοι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα και στο Ιράν!
Στο Ιράν; Εκεί που ένα "δικτατορικό ισλαμικό καθεστώς" καταπιέζει το λαό... όπως μας διαβεβαιώνουν οι ΗΠΑ, η "μεγάλη ευρωπαϊκή δημοκρατική οικογένεια" κι άλλοι;
Ο Άγιος και δίκαιος Σέργιος (καταγόταν από την κωμόπολη Νικήτια της Αμάστρισου, του Εύξεινου Πόντου), ο καθεδρικός ναός των ορθοδόξων Αρμενίων της Τεχεράνης.
Στο Ιράν του "δικτατορικού ισλαμικού καθεστώτος" ("Ανθρώπινα δικαιώματα στο Ιράν" ή τρόμος των ιμπεριαλιστών;) ζουν περισσότεροι από 200.000 Αρμένιοι που κατέφυγαν μετά τη Γενοκτονία από τους Τούρκους με όπλο τους Τσέτες (Κούρδους) και δύο (2) Αρμένιοι έχουν εκλεγεί στη Βουλή του Ιράν (φυσικά περί εκλογών και βουλής στο Ιράν, δεν θα ακούσουμε από τα ΜΜΕ της "πολιτισμένης" και "δημοκρατικής" δύσης, ούτε πως εκπροσωπούνται στη βουλή ακόμη και Εβραίοι το θρήσκευμα, ως θρησκευτική μειονότητα).
Θρησκευτικό το θέμα, θρησκοληψίες;
Καθόλου! Πολιτικό είναι το ζήτημα, είπαμε τα περί θρησκειών «αλλουνού παπά ευαγγέλιο». Όμως ο σεβασμός στην πίστη των άλλων είναι δείγμα πολιτικού πολιτισμού. Ακόμη κι ο πρωθυπουργός Τσίπρας, άθεος όπως συχνά πυκνά δήλωνε, από σεβασμό στην πίστη της τεράστιας πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν αφήνει πετραχήλι για πετραχήλι, εκκλησία για εκκλησία. Συνεπώς πολιτικό το ζήτημα.
Στη Συρία που σήμερα γιορτάζουν τα Χριστούγεννα τους οι Αρμένιοι Ορθόδοξοι, στη Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου που τους φιλοξενεί μετά τη Γενοκτονία, γιορτάζει ολόκληρος ο λαός της χώρας.
Ο Αρμένιος Aram Karamanoukian (Արամ Գարամանուկեան, 1 Μάη 1910 – 23 Δεκέμβρη 1996), είναι ένας από τους πιο παρασηφορημένους στρατιωτικούς της Συρίας. Ήταν ένας από τους ιδρυτές του Αραβικού στρατού της Συρίας μετά την ανεξαρτησία από τους Γάλλους αποικιοκράτες το 1946.
Συμμετείχε στον Αραβοϊσραηλινό Πόλεμο του 1948, προήχθη σε στρατηγό το 1957, υπηρέτησε στρατιωτικός ακόλουθος στην πρεσβεία της Συρίας στην Ουάσινγκτον. Ήρωας πολέμου στον πόλεμο με τους σιωνιστές, ως διοικητής πυροβολικού. Ακόμη κι ο Λίβανος, η Αρμενία, η Αίγυπτος τίμησαν με ανώτατα παράσημα τον Αράμ, για τους αγώνες του υπέρ της Παλαιστινιακής υπόθεσης και του Αραβικού Έθνους  . Έχει συγγράψει πάρα πολλά βιβλία.
Ως ο "φωτισμένος Αρμένιος" της Συρίας περιγράφεται ο διανοούμενος στρατηγός του Αραβικού στρατού της Συρίας.
Πέθανε στη Νέα Υόρκη το 1996 και στη διαθήκη του ο Αρμένιος ήρωας που μεγαλούργησε στη Συριακή γη έγραψε μεταξύ άλλων:
«Μετά την αποσύνθεση του σώματός μου θέλω ένα μέρος να ταφεί στο Γερεβάν [γνωστό ως Ερεβάν ή Γιερεβάν, είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Αρμενίας] κι ένα μέρος να ταφεί στο Χαλέπι... Είμαι Αρμένιος και Σύρος».
Αποκορύφωμα ευγένειας και αφοσίωσης στις Πατρίδες του!
Κι έτσι έγινε!
Ο Αρμένιος στρατηγός του Αραβικού στρατού της Συρίας Αράμ Καραμανουκιάν αναπαύεται στο νεκροταφείο του Γερεβάν κι ένα τμήμα της σωρού του στο Αρμένικο Ορθόδοξο νεκροταφείο του Χαλεπιού.
Σ' αυτούς αποδίδει φόρο τιμής κι υποκλίνεται το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ"!
Αυτούς φέρνουν στη μνήμη των Αρμενίων της Συρίας τα σημερινά τους Χριστούγεννα!
Λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους, δεν έχουν μέλλον!
Έχουμε την εντελώς αντίθετη πλευρά όσων φιλόξενα υποδέχτηκε από τους διωγμούς και τις Γενοκτονίες η Συριακή γη. Στην αντίπερα όχθη οι Τσέτες. Οι Κούρδοι που φιλοξενήθηκαν, βοηθήθηκαν και σήμερα πολεμούν μαζί με τις ΗΠΑ για "κουρδικό" κράτος-προτεκτοράτο στη γη που τους αγκάλιασε και τους προστάτευσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση