GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η νέα εντολή από το Μεγάρου Μαξίμου...

Η εντολή που όπως μαθαίνω έχει δοθεί από το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου είναι πολύ συγκεκριμένη και κοφτή εν όψει της νέας χρονιάς που...

Η εντολή που όπως μαθαίνω έχει δοθεί από το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου είναι πολύ συγκεκριμένη και κοφτή εν όψει της νέας χρονιάς που από την εβδομάδα μπαίνει πλέον σε κανονικούς ρυθμούς: «Βγάλτε όσο γίνεται περισσότερο από την ‘’επικαιρότητα’’ του μέσου Έλληνα τα θέματα της οικονομίας…». 

Η εντολή αυτή απευθύνεται προς …πάσα εσωτερική κατεύθυνση τόσο της κυβέρνησης όσο και του κόμματος με προφανή προέκταση φυσικά και προς τα μέσα ενημέρωσης. Με διαφορετικά λόγια, είναι το κυρίαρχο συστατικό της προπαγανδιστικής τακτικής που πρόκειται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή μέσα στο 2018. Απέναντι στην πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του προσπαθούν να επιβάλουν μια άλλη πραγματικότητα, ψεύτικη ή πιο σωστά παραπλανητική.

Η νέα χρονιά ξεκίνησε για τους περισσότερους Έλληνες μέσα σε οικονομική μαυρίλα και το σημαντικότερο με ακόμη πιο απαισιόδοξους οιωνούς:

Αυξάνονται κι άλλο οι φόροι που πρέπει να πληρωθούν έστω κι αν το παραμύθι τους είναι ότι αυτά δεν ψηφίστηκαν …τώρα, αλλά …είχαν ψηφιστεί κι εκκρεμούσε η εφαρμογή τους.
Αυξάνονται κι άλλο οι ασφαλιστικές εισφορές για εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες.
Μειώνονται οι αποδοχές για εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους λόγω αύξησης των κρατήσεων.
Εκτοξεύθηκαν πάνω από 100 δις ευρώ οι οφειλές των πολιτών στο δημόσιο.
Έρχεται πραγματικό τσουνάμι κατασχέσεων ακόμη και για μικροποσά.
Ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί «επί δικαίων και αδίκων», ακόμη και πρώτες κατοικίες μικρής αξίας.
Τα λουκέτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνεχίζονται ασταμάτητα.

Αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα χαρακτηριστικά της πραγματικής οικονομίας, αλλά για την κυβέρνηση επιδιώκεται -με συστηματικό και μεθοδευμένο πλέον τρόπο- αυτό να γίνει «τμήμα» της καθημερινότητας, να θεωρείται κάτι «αυτονόητο», να μην …συζητείται και να μην προβάλλεται, να μην κυριαρχεί στην επικαιρότητα, να «συμφιλιωθούν» με αυτό οι Έλληνες και πιο συγκεκριμένα εκείνοι τους οποίους αφορά. Δηλαδή οι πιο φτωχοί και οι πιο εξαθλιωμένοι. Ναι, όσο κι αν ακούγεται παράδοξο και αντιφατικό, αυτό επιδιώκεται. Οι φτωχοί και οι εξαθλιωμένοι είναι αυτοί που θα μπορούσαν ευκολότερα να αντιδράσουν και να εξεγερθούν και γι αυτό η επικοινωνιακή «λοβοτομή» και η πλύση εγκεφάλου, προκειμένου να «ξεχνούν» τι συμβαίνει, στρέφεται ιδιαίτερα προς τη δική τους πλευρά.

Για να καταλάβετε, ακόμη και οι συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει με αφορμή το θέμα της ονομασίας της Σκοπίων αντιμετωπίζονται «θετικά» από το πρωθυπουργικό επιτελείο αφού –όσο σκληρές κι αν είναι ή δείχνουν ότι είναι- επισκιάζουν και παραμερίζουν τα οικονομικά προβλήματα και αδιέξοδα που μεγαλώνουν διαρκώς.

Μάλιστα οι κυβερνητικοί μηχανισμοί, στο πλαίσιο αυτής της παραπάνω κατευθυντήριας γραμμής, έχουν αναλάβει να «τροφοδοτούν» κατά τρόπο σταδιακό την ειδησεογραφία με νέα στοιχεία και πληροφορίες γύρω από όλα τα άλλα θέματα πλην της οικονομίας ώστε ο αποπροσανατολισμός να γίνεται πιο ισχυρός και οι αντιπερισπασμοί πιο αποτελεσματικοί. Για την οικονομία, επιτρέπεται -πάλι στο ίδιο πλαίσιο- η προβολή μόνο ό,τι «θετικού» υπάρχει το οποίο κατά κανόνα αφορά διάφορα στατιστικά και μακροοικονομικά στοιχεία που είτε είναι αμφιλεγόμενα είτε εντελώς απόμακρα από την οδυνηρή καθημερινή πραγματικότητα.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα επίσης η κυβερνητική πλευρά θα επανέλθει και στον τομέα των σκανδάλων στοχοποιώντας πολιτικά και άλλα δημόσια πρόσωπα του «παρελθόντος», ώστε να αναδειχθεί και πάλι η «διαχωριστική γραμμή» που βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει να κάνει με τα θέματα της διαφθοράς. Ενταγμένη πλήρως σε αυτή τη στρατηγική ήταν και η φράση της Περιστέρας Μπαζιάνα -που διεκδικεί πλέον ρόλο "ιδεολογικού καθοδηγητή" της κυβέρνησης που έχει σχηματίσει ο άντρας της- στη συνέντευξη αυτών των ημερών που προκάλεσε συζητήσεις επί συζητήσεων. «Κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαλε λεφτά στην πλάτη του ελληνικού λαού» ισχυρίστηκε, όχι φυσικά από αφέλεια αλλά για να δημιουργήσει ένα επικοινωνιακό υπόστρωμα στο ακροατήριο του κυβερνώντος κόμματος εν όψει νέων αποκαλύψεων για γαλάζια και πράσινα σκάνδαλα και για κορυφαία πρόσωπα αυτών των πολιτικών χώρων…
Οι γιορτές τελείωσαν λοιπόν, η νέα χρονιά ξεκινά και στην αρένα πρόκειται να χυθεί πολύ «αίμα». Μένει να φανεί τίνων θα είναι!
Μ. Γιαλούρος

1 σχόλιο

  1. Καλός τα παιδιά τον ΗΠΑ Αυτά όλα τα μέτρα που περνάτε ως αριστεροί του κώλου ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΎΣΑΝ ΟΎΤΕ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ να τα εκστομίσουν..είστε μια καζίνοκυβέρνηση ΠΟΥ όταν πάτε στον ΔΙΆΟΛΟ από την εξουσία ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ να σας κρεμάσουν ΟΛΟΥΣ από της γλώσσα
    ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΟΎΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΙΡΩΝΙΚΌ ΑΔΩΝΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ....ΠΟΥ ΛΈΝΕ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΩΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΣΊΠΑ, ΚΑΛΆ ΝΑ ΠΆΘΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΆ ΔΕΝ ΘΈΛΑΤΕ;;ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΊΣΟΥΜΕ ΌΤΙ ΠΙΟ ΑΚΡΑΊΟ ΣΑΣ ΠΕΙΡΆΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΎ ΚΏΛΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση