GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΠΟΕΔΗΝ! Δεν υπάρχουν αντιδραστήρες για τον έλεγχο της ιλαράς...

Την έλλειψη αντιδραστηρίων σε νοσοκομεία, για έλεγχο αντισωμάτων ιλαράς του προσωπικού και των ασθενών, επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδ...

Την έλλειψη αντιδραστηρίων σε νοσοκομεία, για έλεγχο αντισωμάτων ιλαράς του προσωπικού και των ασθενών, επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κάνοντας λόγο για «κατάρρευση των νοσοκομείων από έλλειψη κονδυλίων».
«Η ιλαρά εξαπλώνεται και τα νοσοκομεία δεν έχουν αντιδραστήρια για έλεγχο αντισωμάτων. Δεν διαθέτουν υγειονομικό υλικό, όπως μάσκες, γάντια, που είναι απαραίτητα για την προστασία των επαγγελματιών υγείας από την ιλαρά» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, στρέφοντας τα βέλη της και κατά του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, επαγγελματίες υγείας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας παρουσίασαν συμπτώματα ιλαράς, φαρμακοποιός νοσηλεύτηκε μία εβδομάδα σε νοσοκομείο της Πάτρας και νοσηλεύτρια διεκομίσθη με συμπτώματα στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών, το οποίο εφημέρευε. Όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, και τα δύο νοσοκομεία δεν διαθέτουν αντιδραστήρια για να διαπιστωθεί εάν οι ασθενείς που προσέρχονται πάσχουν από ιλαρά, με αποτέλεσμα να απευθύνονται μόνοι τους σε ιδιωτικά εργαστήρια και να πληρώνουν ιδιωτικά την εξέταση, η οποία κοστίζει 40-50 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση