GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αιχμηρή διπλωματική διάψευση από τη Νέα Υόρκη για αντικατάσταση του αρχιεπισκόπου Δημητρίου

Με μία αυστηρή ανακοίνωση κατηγορηματικής διάψευσης και το αίτημα της άμεσης αποκατάστασης της αλήθειας απάντησε το Γραφείο Τύπου και Πλη...

Με μία αυστηρή ανακοίνωση κατηγορηματικής διάψευσης και το αίτημα της άμεσης αποκατάστασης της αλήθειας απάντησε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Ελλάδος της Νέας Υόρκης σε δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας "Εθνικός Κήρυξ" για δήθεν εμπλοκή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη δρομολόγηση της αντικατάστασης του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και μάλιστα με μήνυμα που μετέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης στον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά τη επίσκεψή του στο Φανάρι όπου εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στην τελετή των Θεοφανείων.
Συγκεκριμένα,το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Ελλάδος της Νέας Υόρκης αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι, «στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, παρακαλούμε όπως άμεσα πράξετε τα δέοντα για την αποκατάσταση της αλήθειας, δημοσιεύοντας στο ίδιο σημείο της εφημερίδας σας τις κατηγορηματικές διαψεύσεις των απολύτως ψευδών, παντελώς ανυπόστατων και φανερά προβοκατόρικων αναφορών που εκτέθησαν παραπάνω».
Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη αποσαφηνίζει ότι «η κυβέρνηση της Ελλάδος, υπό τον πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, ουδέποτε ενεπλάκη σε εκκλησιαστικά ζητήματα» επισημαίνοντας ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Κοτζιάς «ουδέποτε ζήτησαν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη την αντικατάσταση του αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Δημητρίου», όπως «ομοίως, ουδέν μήνυμα αναφορικά με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής εκομίσθη στον Οικουμενικό Πατριάρχη, από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, μέσω του υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Αμανατίδη».
Επισημαίνεται ότι, το δημοσίευμα του "Εθνικού Κήρυκα" με τίτλο "Δρομολογείται η αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου"ανέφερε και ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει αποφασίσει την αντικατάσταση του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου λόγω χρεοκοπίας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, εμπλέκοντας προς αυτή την κατεύθυνση και την ελληνική κυβέρνηση για σχετική παρέμβασή της στον κ. Βαρθολομαίο με «αγγελιοφόρο» στο Φανάρι τον «αναπληρωτή ΥΠΕΞ», όπως έγραφε τον υφυπουργό Γ. Αμανατίδη.
Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση