GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φωτίου για τα επιδόματα πολυτέκνων: Θα δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τις μειώσεις

«Υποκριτές μέχρι θανάτου» χαρακτήρισε η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη Θεανώ Φωτίου όσους διαμαρτύρον...

«Υποκριτές μέχρι θανάτου» χαρακτήρισε η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη Θεανώ Φωτίου όσους διαμαρτύρονται για τις διατάξεις που αφορούν τα οικογενειακά επιδόματα επικαλούμενοι το δημογραφικό ζήτημα.
Ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης των μειώσεων για τρίτεκνους και πολύτεκνους. Συγκεκριμένα, παραδέχθηκε ότι ορισμένες κατηγορίες τρίτεκνων και πολύτεκνων θα δουν μειωμένα τα οικογενειακά επιδόματα και προκειμένου να κάμψει και τις διαφωνίες που ακούγονται από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε πως «ακόμη και αυτές τις μειώσεις θα δούμε πως θα τις αντιμετωπίσουμε».
Απευθυνόμενη κυρίως στην αντιπολίτευση επισήμανε πως από το 1993 που βγήκε το πόρισμα με τους τρόπους αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν δεν έκαναν τίποτα.
«Παίζεται μέσα εδώ με τα όσια των οσίων υποτίθεται που είναι το δημογραφικό. Από το 1993 που βγήκε το πόρισμα για το δημογραφικό δεν κάνατε τίποτα. Σας αφήνει παγερά αδιάφορους το δημογραφικό που έχει παραμέτρους πολλές. Η πρώτη είναι η ανεργία. Ποιος κάνει παιδί όταν δεν έχει εργασία; Το δεύτερο επίπεδο είναι η φτώχεια. Η παιδική φτώχεια, τι κάνατε εσείς; Εμείς δίνουμε 130.000 γεύματα για το παιδί. Είστε υποκριτές μέχρι θανάτου περί του δημογραφικού».
Η ίδια πάντως επανέλαβε πως οι οικογένειες με ένα και δύο τέκνα είναι περισσότερες από τις πολύτεκνες.
«Το άρθρο για τα οικογενειακά επιδόματα αφορά 800.000 οικογένειες. Από αυτές οι 738.000 θα δουν μεγάλες αυξήσεις. Πολύ μεγάλες αυξήσεις θα δουν οικογένειες με 1-2 παιδιά. Περίπου 100.000 είναι οι οικογένειες με 3 και άνω παιδιά. Από αυτές οι 50.000 θα δουν αυξήσεις σε δύο μήνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση