Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018

  ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ! Ο Καραμανλής ήταν έτοιμος να συμφωνήσει με τον Μητσοτάκη...

  Panagiotis Kostoulas
  Σε συνέντευξη του στον Παπαχελά ο Κώστας Μητσοτάκης έχει πει ότι το 1992 ήθελε να κλείσει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων με βάση το πακέτο Πινειρο.
  Στην αρχή συμφωνούσε σε αυτό και ο Καραμανλής όταν όμως είδε ότι το θέμα λαμβάνει διαστάσεις εθνικής υστερίας ανεκρουσε πρύμναν και απέσυρε την στήριξη του.
  Ο Μητσοτάκης θα πει στην ίδια συνέντευξη ότι αν τότε δεν είχε λυγίσει ο Καραμανλής το θέμα θα είχε λυθεί μιας και ένα του νεύμα ήταν αρκετό για να σωπάσει η ομάδα Έβερτ που απειλούσε τότε να ρίξει την κυβέρνηση - μεταξύ άλλων- και για το μακεδονικό.

  Προσωπικά εκτιμώ ότι όντως ο Μητσοτάκης ήθελε το πακέτο Πινειρο και βέβαια είχε δικιο με τη διαφορά ότι δεν πιστεύω ότι του αρκούσε η στήριξη Καραμανλή για να το περάσει με έναν Αντρέα που την ίδια στιγμή θα φώναζε " το όνομα μας είναι η ψυχή μας".
  Αν εκτός από τη στήριξη Καραμανλή είχε και την σιωπηρή έστω στήριξη του Ανδρέα θα το πέρναγε. Δυστυχώς η στήριξη του πρώτου απεσύρθη υπό το βάρος της κοινωνικής πίεσης και η στήριξη του δεύτερου δεν ήρθε ποτέ.
  Ενδιαφέρον δε έχει και αυτό που αποκάλυπτει ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης στην πολιτική αυτοβιογραφία του " Όπως τα έζησα" ότι στην αρχή ο Μητσοτάκης ήταν κι αυτός υπέρ των συλλαλητηρίων νομίζοντας αφελώς ότι αυτά θα τον βοηθούσαν στη διαπραγμάτευση του στο εξωτερικό.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  2 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 5 Ιαν 2018, 7:15:00 μ.μ.

  Το πακέτο Πινέιρο, δεν μας λέτε, όμως, ποιό ήταν;

  Ιωάννης Μελάς είπε... 5 Ιαν 2018, 7:30:00 μ.μ.

  Ποιός το υπογράφει το άρθρο; Βλέπουμε, κάποιος Παναγιώτης Κωστούλας; Ο υποστηρικτής του Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη; αυτού του τέως Πασοκτζή και νυν Δημοκρατική Συμπαράταξη (της Φώφης, του Πασόκ με άλλο όνομα και άλλο ΑΦΜ για να σβηστούν τα χρέη;). Άσε, κύριος. Πολύ "αντικειμενική" άποψη προβάλλεις για το Μακεδονικό υπό το πρίσμα ένος Πασοκτζή! Δεν μας λες καλύτερα γιατί ήρε, απέσυρε το εμπάργκο τότε ο Ανδρέας; Μήπως γιατί του τράβηξαν το αυτάκι η CIA και το ΝΑΤΟ; κατα τα άλλα, "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" έ; η γνωστή ψευτο-πατριωτική φράση του Ανδρέα που πετάτε συχνά-πυκνά όλοι εσείς οι πασοκτζήδες...

  Item Reviewed: ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ! Ο Καραμανλής ήταν έτοιμος να συμφωνήσει με τον Μητσοτάκη... Rating: 5 Reviewed By: Press- gr