GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ! ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ του Τσίπρα με την ελίτ του πλούτου...

Ένα εορταστικό δείπνο με ...πολλαπλούς συμβολισμούς έγινε προ ημερών στην Αθήνα. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θανάσης Δημόπουλος,...

Ένα εορταστικό δείπνο με ...πολλαπλούς συμβολισμούς έγινε προ ημερών στην Αθήνα. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θανάσης Δημόπουλος, είχε πρόσφατα την ονομαστική του εορτή και κάλεσε φίλους και γνωστούς στο σπίτι του για να δειπνήσουν. Η πρόσκληση, μάλιστα, ήταν αυστηρά προσωπική, το οποίο σημαίνει ότι οι προσκεκλημένοι πήγαν χωρίς τις συζύγους τους. Η σύνθεση, όμως, αυτού του τραπεζιού, όπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», ήταν αυτή που είχε μεγάλο ενδιαφέρον.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο επιχειρηματίας και επικεφαλής της Motor Oil Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο βιομήχανος Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο αδερφός του Γιάννης Μυτιληναίος και ο εφοπλιστής Θανάσης Λασκαρίδης. Ένα ακόμα τραπέζι στο οποίο ο κ. Τσίπρας ήρθε πιο κοντά με τον μεγαλοεπιχειρηματικό κόσμο της χώρας, και μάλιστα με οικοδεσπότη έναν άνθρωπο, τον καθηγητή κ. Δημόπουλο, με παραδοσιακούς οικογενειακούς δεσμούς με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Το τι είπαν δεν μπόρεσε να ακούσει ο «πληροφοριοδότης» της στήλης, αλλά εκείνο που διαπίστωσε ήταν ότι παρά τα κατά καιρούς θρυλούμενα το κλίμα στην ανεπίσημη αυτή συνάντηση ήταν από καλό έως άριστο.

Ο 57χρονος Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, γιος του τέως πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών (1997-2001) Κωνσταντίνου Δημόπουλου, είχε μια μεγάλη και λαμπρή καριέρα με διεθνείς περγαμηνές, στην ιατρική, προτού εκλεγεί πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος της ειδικότητας στην Παθολογία από το Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά και της ειδικότητας της Αιματολογίας-Ογκολογίας από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, με περισσότερες από 17.000 αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της πανεπιστημιακής Θεραπευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΠΓΝΑ Αλεξάνδρα» που ανήκει στην Ιατρική Σχολή.

Ο κ. Δημόπουλος διαδέχθηκε – με την έμμεση, αλλά ουσιαστική στήριξη της ΝΔ - στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών τον Θεόδωρο Φορτσάκη, που παραιτήθηκε για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση