GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ Καραμανλή στη ΝΔ! Τάχθηκε (..ιδιωτικώς) κατά κάθε σύνθετης ονομασίας

Συνάντηση με εκπροσώπους πανμακεδονικών οργανώσεων ανά την υφήλιο είχε στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Κ...

Συνάντηση με εκπροσώπους πανμακεδονικών οργανώσεων ανά την υφήλιο είχε στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Η συνάντηση κράτησε περίπου 25 λεπτά και κύριο θέμα συζήτησης ήταν αυτό της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Η Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια Πανμακεδονικών ενώσεων υφηλίου, εξερχόμενη δήλωσε πως ο κ. Καραμανλής απορρίπτει κάθε σύνθετη ονομασία και εμμένει στην απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών το 1992 δηλαδή να μην περιέχει η ονομασία με κανένα τρόπο τον όρο «Μακεδονία».

Το ίδιο ανέφερε σε δηλώσεις του και ο Παναγιώτης Μπαλτατζής, γγ του Ελληνο-Αμερικανικού εθνικού συμβουλίου και πρώην αντιπρόεδρος Παμμακεδονικής ένωσης Αμερικής. Επίσης, είπε πως ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε δήλωσή του προ ημερών ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος.

Ενδιαφέρον έχει πάντως ότι ο κ. Καραμανλής  παίρνει θέση μέσω μιας τέτοιας "διαρροής" και αποφεύθγει να τοποθετηθεί ευθέως ο ίδιος. Μάλιστα αν αληθεύει ότι αυτή είναι η θέση του,  δημιουργείται μείζον θέμα στη ΝΔ η οποία έχει ταχθεί υπέρ της σύνθετης ονομασίας με βάση την "εθνική θέση" που εξέφρασε στο Βουκουρέστι το 2008 ως πρωθυπουργός ο ίδιος ο κ. Καραμανλής!  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση