GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η γγ της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Ενώσεων από το Νταβός: Χρειάζεται νέο κοινωνικό συμβόλαιο

Η γενική γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Ενώσεων (ITUC) Σάραν Μπάροου δήλωσε σήμερα από το Νταβός ότι τώρα είναι η...

Η γενική γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Ενώσεων (ITUC) Σάραν Μπάροου δήλωσε σήμερα από το Νταβός ότι τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για την επαναδιαπραγμάτευση "ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου", κρίνοντας ότι επείγει επίσης να μοιραστούν καλύτερα οι καρποί της ανάπτυξης.
"Έχω ένα απλό μήνυμα. Πρέπει να διαπραγματευτούμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, πρέπει να αλλάξουμε τους κανόνες" είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF). "Πολλοί μισθωτοί ανησυχούν σήμερα για την εργασία τους", επισήμανε, δηλώνοντας και η ίδια ανήσυχη για την αύξηση των οικονομικών ανισοτήτων.
Η Σάραν Μπάροου είναι μία από τις επτά συμπροέδρους του WEF, μαζί με τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IMF) Κριστίν Λαγκάρντ και την πρωθυπουργό της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ.
"Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κόσμου είναι εδώ, οι κυβερνήσεις, οι αρχηγοί κρατών είναι εδώ", είπε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Σημείωσε ότι το Νταβός είναι ένα φόρουμ που της δίνει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει τους απλούς μισθωτούς.
"Ο κόσμος σήμερα είναι τρεις φορές πλουσιότερος απ' ό,τι ήταν πριν από 30 χρόνια. Και όμως, δεν βλέπουμε ακόμη βιώσιμους κατώτερους μισθούς", συνέχισε, κρίνοντας ότι για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζονται "πολύ λίγα πράγματα, ένα καλύτερο μοίρασμα της ευημερίας".
Σε άρθρο της που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του WEF η Μπάροου αναφέρεται σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εκτεταμένα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και την άνοδο του λαϊκισμού. "Πρέπει να καθίσουμε και να διαπραγματευτούμε. Αν δεν δώσουμε στους ανθρώπους την ελπίδα ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου, τότε η παράπλευρη απώλεια θα είναι η ίδια η δημοκρατία", προειδοποίησε.
Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση