GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΔΗΘΕΝ ΜΟΛΥΝΣΗ! ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ με το ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα...

Νίκος Βραχιολίδης   Αυτή την στιγμή η ενέργεια που παράγεται στην Ελλάδα , σύμφωνα με το διάγραμμα της φωτογραφίας, έχει ως εξής: Λόγω ...

Νίκος Βραχιολίδης 
Αυτή την στιγμή η ενέργεια που παράγεται στην Ελλάδα , σύμφωνα με το διάγραμμα της φωτογραφίας, έχει ως εξής:
Λόγω των ισχυρών ανέμων οι ανεμογεννήτριες παράγουν αρκετό ρεύμα. Χωρίς όμως τα λιγνιτικά εργοστάσια όμως δεν θα υπήρχε ευστάθεια στο ηλεκτρικό σύστημα! Περισσότερο παράγουν αυτά αλλιώς θα υπήρχε πρόβλημα!
Φωτοβολταϊκά μηδενική παραγωγή λόγω συννεφιάς!
Παρότι είναι πρωί είναι και τα υδροηλεκτρικά μέσα με παραγωγή περισσότερη από αυτή των φωτοβολταϊκών!
Τα άλλα θερμικά εργοστάσια, με το φυσικό αέριο παράγουν αρκετά. Και αυτή ακριβή ενέργεια, λόγω του φυσικού αερίου. Όταν θα έχουμε δικές μας Πηγές φυσικού αερίου, ελπίζω να μειωθεί πολύ το κόστος! Το κόστος της ενέργειας από τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά , είναι το μεγαλύτερο, 150 ευρώ περίπου η MWh, ενώ του λιγνίτη 10 ευρώ μαζί με τα τέλη ρύπων που του έχουν βάλει, του φυσικού αερίου τα διπλά και λίγο παραπάνω, από το λιγνίτη. Οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά έπρεπε να είναι το κόστος παραγωγής μηδενικό, λόγω του αέρα και του ήλιου που είναι δωρεάν!
Τα συμπεράσματα δικά σας!
Τι άλλο παρατηρούμε στην εικόνα: βλέπουμε να δίνουμε ρεύμα στην Αλβανία και να παίρνουμε από Βουλγαρία, Ιταλία, Σκόπια και Τουρκία!
Γιατί γίνεται αυτό; Μήπως η δική μας παραγωγή δεν επαρκεί;
Απλά γιατί εάν βάζαμε και τα άλλα λιγνιτικά εργοστάσια μπροστά, θα μειώνονταν η διάρκεια λειτουργίας τους, μιας και οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι μας έχουν επιβάλλει να δουλέψουν συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας! Έχουν ημερομηνία λήξης δηλαδή! Και όλα αυτά γιατί μολύνουν δήθεν!
Και το παράλογο στην όλη υπόθεση πιο είναι; Το ρεύμα που εισάγουμε, παράγεται από την καύση λιγνίτη!!! Εκείνα τα εργοστάσια όμως δε μολύνουν γιατί.......... δεν είναι Ελληνικά και την Ελλάδα πρέπει να την καταστρέψουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα!!!
https://www.electricitymap.org/…
--------------------
Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 5 συνάδελφοι του ΑΔΜΗΕ, στον Έλεγχο του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, που αρμοδιότητα τους είναι να ελέγχουν τι συμβαίνει, στο ηλεκτρικό σύστημα, σε κάθε σημείο της χώρας και κάθε δευτερόλεπτο και σκοπός τους είναι να κρατούν την ευστάθεια του στα 50 Hz! Ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να γίνει ζημιά σε ένα ΚΥΤ (Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης) π.χ να σκάσει ένας αεροδιακοπτης και να βγει εκτός μια γραμμή και μετά από αλυσιδωτές ζημιές να δημιουργηθεί συσκότιση της χώρας (Blackout), όπου δημιουργούνται πολλά προβλήματα! Τις ζημιές τις βλέπουν σε αυτό τον τεράστιο γεμάτο led πίνακα που είναι μεγαλύτερος από την οθόνη του κινηματογράφου και είναι δύο τέτοιοι! Ένας για την Βόρεια Ελλάδα και ο άλλος για την Νότια!
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι χωρίς αυτούς τους συναδέλφους δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτε σωστά στη χώρα! Με απλά λόγια όλοι από αυτούς εξαρτιόμαστε!
Οι συνάδελφοι λοιπόν, αυτοί μας ενημέρωσαν ότι το σύστημα λειτουργεί πολύ καλά αυτό το βράδυ, το φορτίο είναι χαμηλό και αυτή τη στιγμή είναι στα 6950 MW και μας εύχονται να περάσουμε στο νέο χρόνο, αφήνοντας τα προβλήματα στον περασμένο χρόνο. Υγεία σε όλους σας αλλά και στο ηλεκτρικό δίκτυο και στα εργοστάσια της ΔΕΗ!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!
Συμπληρώνοντας εγώ να πω ότι αυτή τη στιγμή η παραγωγή από το φυσικό αέριο είναι η μεγαλύτερη, για τους γνωστούς λόγους που δεν αφήνουν να λειτουργήσουν όλα τα λιγνιτικά, στην δεύτερη θέση τα λιγνιτικά εργοστάσια και μετά τα υδροηλεκτρικά! Αέρας δε φυσάει, ήλιος δεν υπάρχει! Ανανεώσιμες Πηγές, μηδέν δηλαδή, αλλά το κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση τις επιδοτεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση