GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O πρώην Πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου χρωστά 48.087 ευρώ στο δημόσιο

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που στους λογαριασμούς του υπουργείου Εξωτερικών, είναι καταχωρημένος ως χρεώστης ποσού 48.087 ευρώ, εί...

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που στους λογαριασμούς του υπουργείου Εξωτερικών, είναι καταχωρημένος ως χρεώστης ποσού 48.087 ευρώ, είναι ο Γιώργος Βασιλείου, διευκρινίζει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Ελεγκτική Υπηρεσία, προσθέτοντας ότι «υπήρξαν δημοσιεύματα που αδίκως στοχοποίησαν τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια».
Εξάλλου, η Ελεγκτική Υπηρεσία χαρακτηρίζει "ανυπόστατους" τους ισχυρισμούς ότι η αναφορά περιλήφθηκε στην Ειδική Έκθεση για τον έλεγχο του υπουργείου Εξωτερικών για το έτος 2016 για να πλήξει οποιοδήποτε πρόσωπο, ενώ κάνει λόγο και για ευθύνες του υπουργείου Εξωτερικών, που δεν έλαβε τα δέοντα μέτρα.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι στην Ειδική Έκθεση που δημοσιεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2017, περιλήφθηκε η εξής αναφορά: «Προκαταβολές συνολικού ύψους 48.087 ευρώ, αφορούν σε έξοδα διαμονής στο Λονδίνο κατά το 2000 πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας (εκτός περιόδου θητείας του στο προεδρικό αξίωμα) και ποσό ύψους 6.738 ευρώ αφορά σε έξοδα διαμονής στο εξωτερικό από το 1995 μέχρι και το 2003 πρώην προέδρου κοινοβουλευτικού κόμματος».
Σύμφωνα με την Ελεγκτική Υπηρεσία «η ίδια ακριβώς (επί λέξει) αναφορά περιλαμβανόταν ανελλιπώς στις ετήσιες εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας από το 2011 και εντεύθεν».
Η Ελεγκτική Υπηρεσία διευκρινίζει ότι το ποσό των 48.087 ευρώ, αφορά σε διαμονή (όχι όλων για ίδιο αριθμό ημερών) του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου, της συζύγου του, των δύο θυγατέρων του μαζί με τους συζύγους τους και δύο άλλων ατόμων, στα ξενοδοχεία Langham Hilton Hotel, Bloomsbury Park Hotel και Le Meridien Grosvenor House στο Λονδίνο, για κάποιες μέρες για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2000. Το εν λόγω ποσό περιλαμβάνει, εκτός από τα έξοδα διαμονής, και διάφορα άλλα έξοδα στα εν λόγω ξενοδοχεία (π.χ. mini bar, εστίαση, τηλεφωνήματα, καθαριστήριο, φιλοδωρήματα).
Η Ελεγκτική Υπηρεσία λέει ότι αναμένει από το υπουργείο Εξωτερικών «να απαιτήσει την άμεση εξόφληση των όποιων οφειλομένων ποσών».
Με παρέμβασή του στο ΡΙΚ, ο κ. Βασιλείου είπε πως ο ίδιος δεν ενημερώθηκε από κάποιο αρμόδιο σχετικά με το «χρέος». Διευκρίνισε πως το «χρέος» πιθανόν να αφορά την περίοδο που ο ίδιος είχε μεταβεί στο εξωτερικό για σοβαρή εγχείρηση και τα έξοδα τότε είχαν καλυφθεί από την κυβέρνηση.
Ο κ. Βασιλείου διερωτήθηκε πώς γίνεται να χρωστάει κάποιος ένα τόσο μεγάλο ποσό από το 2000 και να μην του έχει αναφερθεί κάτι έως τώρα. «Μετά από 17 χρόνια αποφασίζεται να πουν ότι είμαι εγώ και να το δημοσιεύσουν όλα τα Μέσα. Ποιο στόχο εξυπηρετούν; Γιατί το ΥΠΕΞ δεν ανακοίνωσε οτιδήποτε;», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση