GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουρμούσης: Τι αλλάζει στον νόμο Κατσέλη - Πόσες επιχειρήσεις έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους με τον εξωδικαστικό

Στις αλλαγές που έρχονται στον νόμο Κατσέλη αλλά και στο άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων ρύθμισης οφειλών πρ...

Στις αλλαγές που έρχονται στον νόμο Κατσέλη αλλά και στο άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων ρύθμισης οφειλών προς το Δημόσιο έως 120 δόσεις από ελεύθερους επαγγελματίες, αναφέρθηκε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Φώτης Κουρμούσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Μάνο Νιφλή.
"Έχουν συμφωνηθεί να γίνουν τροποποιήσεις οι οποίες θα αποτρέψουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές να απολαμβάνουν τα οφέλη της προστασίας. Ο νόμος δεν είχε πρόνοιες που να αποτρέπει αυτούς που είχαν χρήματα να μην πληρώνουν. Ακόμη και αυτοί που είχαν βίλες και εξοχικά μπορούσαν να ενταχθούν στον νόμο. Αυτό σταματάει, οι στρατηγικοί κακοπληρωτές απεντάσσονται από τις διαδικασίες. Θα έχουμε άνοιγμα λογαριασμών και σε 150 χώρες. Έως τώρα δεν υπήρχε νομικός τρόπος να τους κυνηγήσει και τώρα μπορούμε να τους κυνηγήσουμε" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις ο κ.Κουρμούσης τόνισε ότι εντός Φεβρουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα. " Θα είναι ίδια με αυτή του εξωδικαστικού μηχανισμού.Τώρα εντάχθηκαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες για να ρυθμίσουν χρέη προς το δημόσιο.
Το πρώτο βήμα είναι να κάνεις την αίτηση ηλεκτρονικά. Στη συνέχεια αφού γίνουν κάποιοι έλεγχοι ,η αίτηση προωθείται στην εφορία ή το ασφαλιστικό ταμείο και σου γίνεται μια πρόταση ρύθμισης χρέους με διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων.Τα κριτήρια αφορούν στο χρέος, που πρέπει να είναι έως 50.000 ευρώ αλλά και την περιουσία, αφού ο οφειλέτης πρέπει να αποδείξει ότι δεν έχει μεγάλη περιουσία. Αυτά τα κριτήρια τα πληρούν πάνω από το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών της χώρας. Δηλαδή, θα πιάσει τη συντριπτική πλειοψηφία. Και για αυτούς που θα μείνουν απέξω συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς ώστε να καταφέρουμε να ρυθμίσουν όλοι οι Έλληνες το χρέος τους.
Όσον αφορά στη διαδικασία ρύθμισης οφειλών μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού τόνισε ότι πάνω από 110.000 επιχειρήσεις έχουν μπει στην πλατφόρμα για να δουν ποια είναι τα βήματα. "Από αυτές πάνω από 15.000 έχουν αρχίσει να χτίζουν την αίτησή τους, 2.600 επιχειρήσεις έχουν φτάσει στο τέλος να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Περίπου 480 έχουν υποβάλλει την οριστική αίτηση. Στο τέλος της διαδικασίας έχουν φτάσει 13 επιχειρήσεις που ρύθμισαν τα χρέη τους.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση