GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαρτυρία "φωτιά" στη δίκη για την υπόθεση της Siemens - Πώς "εξαφάνισε" 7 εκατ. ευρώ ο φυγόδικος Καραβέλας

Ποσό 7 εκατ. ευρώ «εξαφάνισε» μέσα σε δύο ημέρες ο Χρήστος Καραβέλας το 2008 αμέσως μόλις ο Εισαγγελέας ενημέρωσε τις τράπεζες ότι θα δεσ...

Ποσό 7 εκατ. ευρώ «εξαφάνισε» μέσα σε δύο ημέρες ο Χρήστος Καραβέλας το 2008 αμέσως μόλις ο Εισαγγελέας ενημέρωσε τις τράπεζες ότι θα δεσμεύσει τα χρήματα του.
Αυτό κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση για τη σύμβαση 8002 μεταξύ της Siemens και του ΟΤΕ, η Κατερίνα Μαρμαρά , στέλεχος της τράπεζας HSBC στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την μάρτυρα , ο πρώην επικεφαλής του τμήματος Τηλεπικοινωνιών της εταιρείας στην Ελλάδα, «ήταν ένας κερδοφόρος εξαιρετικός πελάτης» τον οποίο η τράπεζα συνέστησε στην Barclays στο Λονδίνο προκειμένου να μεταφέρει χρήματα σε λογαριασμούς σε εξωχώρια εταιρεία με έδρα τις Παρθένες Νήσους και ακολούθως να αγοράσει μέσω αυτής ακίνητο στον Παρνασσό.
Ο Καραβέλας κάνοντας χρήση του “νόμου Αλογοσκούφη” για επαναπατρισμό χρημάτων , μετέφερε το 2004 στην τράπεζα ποσό περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ με το οποίο δημιούργησε έναν κεντρικό λογαριασμό και στην συνέχεια προθεσμιακούς με δικαιούχους τον ίδιο και κάθε μέλος της οικογένειας του.
Η μάρτυρας δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από την έδρα προκειμένου να εξηγήσει τον λόγο που στις 14 και 15 Μαίου 2008 όλοι οι λογαριασμοί του φυγόδικου Καραβέλα ρευστοποιήθηκαν και τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς της συζύγου του σε άλλη τράπεζα. Και μάλιστα πώς αυτό έγινε 2 ήμερες αφότου ο Εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, ο οποίος ερευνούσε τότε την υπόθεση της Siemens, έστειλε φαξ προς όλες τις τράπεζες προκειμένου να ενημερωθεί για τους λογαριασμούς Καραβέλα καθώς θα προχωρούσε σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του.
Η μάρτυρας απάντησε ότι επειδή αρνήθηκαν να του δώσουν ένα μεγάλο ποσό που ζητούσε, αυτός θύμωσε και απέσυρε από την τράπεζα τα χρήματά του.
Σε ερωτήσεις της εισαγγελικής λειτουργού γιατί δεν του το έδωσαν, η κ. Μαρμαρά είπε πως είχε αλλάξει η νομοθεσία «και δεν επιτρεπόταν να δίνουμε έτσι ποσά άνω των 40 χιλιάδων ευρώ”.
Εισαγγελέας : Γνωρίζετε τι εισόδημα δήλωνε τότε ο κ. Καραβέλας; υπήρχαν οι φορολογικές του δηλώσεις στους φακέλους των λογαριασμών..
Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι ..
Εισαγγελέας : Να σας πως εγώ. Το έτος 2007 δήλωσε 49 χιλιάδες ευρώ. Και μου λέτε τώρα ότι “σας δημιούργησε μία σκέψη” ότι ήθελε να πάρει ένα ποσό πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ και όχι ότι σας έφερε καταθέσεις 7 εκατομμυρίων ευρώ;
Μάρτυρας: Τα χρήματα ήρθαν από ευρωπαϊκή τράπεζα...»
Η μάρτυρας εκτιμησε ότι ενδεχομένως μετά την εντολή Αθανασίου η ίδια η τράπεζα να θέλησε να διώξει τον πελάτη.
Αυτο προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου ο οποίος είπε πως “όπως φαίνεται εδώ, δεν “έδιωξε” τον πελάτη αλλά τον διευκόλυνε να πάει τα χρήματα αλλού”.
Σύμφωνα με την Εισαγγελέα αλλά και την πολιτική Αγωγή ,που επικαλέστηκαν τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης συζύγου του Χρήστου Καραβέλα, τα επίμαχα χρήματα , που στο μεταξύ όπως είπε η κ. Μαρμαρά μπορεί και να ξεπερνούσαν τα 10 εκατομμύρια ευρώ, κατέληξαν στην Ουρουγουάη.
ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΣΑΚΑΛΟΥ
Σήμερα ολοκληρώθηκε και η εξέταση της πρώην γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου , Κατερίνας Τσακάλου τα ημερολόγια της οποίας μπήκαν στο «στόχαστρο» της υπεράσπιση του κατηγορούμενου στην υπόθεση Θόδωρου Τσουκάτου.
Σύμφωνα με τις ερωτήσεις του προς την κ. Τσακάλου ο συνήγορος του ,Διον. Γκούσκος,επιχείρησε να δείξει ότι οι δεκάδες αναφορές του ονόματος του κ. Τσουκάτου στα επίμαχα ημερολόγια δεν σημαίνει πως όλες ήταν και συναντήσεις με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Επικαλούμενος μάλιστα τα ημερολόγια του εντολέα του υποστήριξε πως οι συναντήσεις των δυο ανδρών ,μέσα σε τρία χρόνια, ήταν μόλις 9.
Ο κ. Γκουσκος επανέφερε επίσης το αίτημα για κατ αντιπαράσταση εξέταση της Αικατερίνης Τσακάλου με την συνεργάτιδα του Κώστα Σημίτη, Μάνια Κωστοπούλου η οποία έχει διαψεύσει συναντήσεις που έχει αναφέρει η μάρτυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση