GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δίκη Siemens: Ο Τσουκάτος διαψεύδει τα ραντεβού με Χριστοφοράκο

Αμφισβητεί τα «ημερολόγια Τσακάλου» για τις συναντήσεις του με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο συγκατηγορούμε...

Αμφισβητεί τα «ημερολόγια Τσακάλου» για τις συναντήσεις του με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο συγκατηγορούμενός του στην δίκη για την σύμβαση «8002», Θεόδωρος Τσουκάτος.
Ταυτόχρονα, ο κ. Τσουκάτος προανήγγειλε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αντιπαραβολή με τα δικά του ημερολόγια, όταν θα επανέλθει στην δίκη η κ. Τσακάλου.
Όπως ανέφερε στο δικαστήριο που δικάζει την σύμβαση της γερμανικής εταιρείας με τον ΟΤΕ, το 1997, ο συνήγορος του κατηγορούμενου Θεόδωρου Τσουκάτου, Διονύσης Γκούσκος «υπάρχει σαφής διαφοροποίηση» σχετικά με τα ραντεβού του εντολέα του με τον Χριστοφοράκο, όπως αυτά φαίνεται να καταγράφηκαν στα ημερολόγια των 1997 και 1998, που εμφάνισε πρόσφατα στο δικαστήριο, για πρώτη φορά, η άλλοτε γραμματέας του επικεφαλής της ελληνικής Siemens, Αικατερίνη Τσακάλου.
Μάλιστα, ο συνήγορος του κ. Τσουκάτου προσκόμισε στο δικαστήριο τα ημερολόγια του εντολέα του για τα δύο επίμαχα έτη, προαναγγέλλοντας πως όταν επανέλθει για να συνεχίσει την κατάθεσή της η μάρτυρας, σκοπεύει να αντιπαραβάλλει τα στοιχεία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είναι ακριβή όσα φαίνεται να έχουν καταγραφεί στις ατζέντες της κ. Τσακάλου.
Τόνισε μάλιστα, πως ήδη διαψεύδονται από τον πρώην Πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Σημίτη και την τότε συνεργάτιδα του γραφείου του κ. Κωστοπούλου, όσα ισχυρίστηκε η κ. Τσακάλου, επικαλούμενη τα δύο επίμαχα ημερολόγια.
Στην δίκη κατέθεσε επίσης η γραμματέας του πολιτικού γραφείου του κ. Τσουκάτου από το 2001 έως 2009 κα. Ισμήνη Πιστώνη.
Η κα. Πιστώνη δήλωσε πως μέχρι το 2008, οπότε δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση του ενός εκατομμυρίου μάρκων που είχε πάρει από την γερμανική εταιρεία ο κατηγορούμενος, δεν γνώριζε, ούτε είχε ακούσει ποτέ τίποτα για αυτό το θέμα.
Η μάρτυρας είπε, πως αφού αποκαλύφθηκε η υπόθεση, έγιναν στο γραφείο του τότε εργοδότη της, δύο συναντήσεις στις οποίες μετείχαν ο κ. Τσουκάτος, τα δύο στελέχη, τότε του οικονομικού τμήματος του ΠΑΣΟΚ, κ. Αυγερινός και κα Παπαχρήστου. Μετά την δεύτερη συνάντηση, όπως είπε η κ. Πιστώνη, ο κ. Τσουκάτος της έδωσε να γράψει και να τυπώσει την δήλωση, με την οποία ανέφερε πως το ποσό είχε καταλήξει στα ταμεία του κόμματος.
Η μάρτυρας, απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε πως δεν γνωρίζει για συναντήσεις του κ. Τσουκάτου με τον συγκατηγορούμενο του Μιχάλη Χριστοφοράκο. Ωστόσο, όπως είπε, υπήρχε επαφή με το γραφείο του, καθώς συχνά του έστελναν φαξ με αιτήματα συλλόγων για ενίσχυση ή για παροχή υλικοτεχνικής υποδομής, αλλά και βιογραφικά πολιτών που απευθύνονταν στο γραφείο του κ. Τσουκάτου για εύρεση εργασίας. Η μάρτυρας τόνισε, πως δεν έστελναν μόνο στην Siemens βιογραφικά ανέργων, αλλά και σε άλλες εταιρείες.
Αναφερόμενη στον κ. Τσουκάτο, η άλλοτε γραμματέας του επεσήμανε, πως του έχει πολύ μεγάλη εκτίμηση και πως ήταν «από τους καλύτερους εργοδότες που είχα ποτέ. Πολύ φιλικός και γλυκός με όλους, που ενδιαφερόταν πάντα για εμάς».
Τέλος, η μάρτυρας είπε, πως δεν είδε ακραίες μεταβολές, με σπατάλες και άλλα, στην οικονομική του κατάσταση, όσο διάστημα εργαζόταν για αυτόν και πως για να φτιάξει το πολιτικό του γραφείο είχε λάβει δάνειο.
Στο μεταξύ, με βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών (υπ΄ αριθμόν 72/2018) παρατείνει μέχρι τις 8 Αυγούστου 2018 τον χρόνο δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών που είχε στην Ελλάδα ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.
Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση