GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ! Μίζες 40 εκατ. από την Novartis για τα εμβόλια...

Για δωροδοκίες που φθάνουν τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ στο σκάνδαλο Novartis, καταθέτουν σύμφωνα με πληροφορίες οι προστατευόμενοι μάρτ...

Για δωροδοκίες που φθάνουν τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ στο σκάνδαλο Novartis, καταθέτουν σύμφωνα με πληροφορίες οι προστατευόμενοι μάρτυρες που κατέθεσαν στην εισαγγελία κατά της διαφθοράς. Από αυτά μάλιστα τα 40 εκατομμύρια φέρεται ότι έχουν διακινηθεί πριν το 2010, για την αγορά εμβολίων.
Πρόκειται για την προμήθεια 8.000.000 δόσεων εμβολίων, επί υπουργίας Αβραμόπουλου, για να αντιμετωπιστεί η «πανδημία» του 2009.
Οι καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων θεωρούνται αξιόπιστες από τις εισαγγελικές αρχές, καθώς φέρονται ότι είχαν γνώση του τρόπου που μεταφέρονταν οι μίζες.
Συνολικά οι καταθέσεις της δικογραφίας είναι περίπου είκοσι, πλην των 3 προστατευομένων, των οποίων οι μαρτυρίες είναι κεκαλυμμένες, όπως λέει δικαστική πηγή, προκειμένου να προστατευτεί η ζωή τους.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις, συνολικά στο κουβάρι με τις μίζες εμπλέκονται 30 πρόσωπα, τα οποία εκτός των πολιτικών είναι πρώην γενικοί γραμματείς, πρώην μέλη επιτροπών τιμών φαρμάκων και σύμβουλοι ή συνεργάτες υπουργών.
Η συνολική ζημιά του δημοσίου από τις παράνομες πρακτικές των φαρμακευτικών εταιριών εν γένει υπολογίζεται σε 23 δις ευρώ από το 2000 ως το 2015 ενώ για την Novartis η ζημιά την ίδια περίοδο φθάνει τα 3 δις ευρώ.

3 σχόλια

  1. Πάντοτε το λέγαμαι: Ο Αβραμόπουλος είναι Σήμα Κατατεθέν στην Ελβετία!
    Γιαυτό Άλλωστε έγινε και Ευρωπαϊκός Επίτροπος!

    Όλοι Στα Κόλπα Είναι!

    Και Τα Μνημόνια Είναι Το ΜΕΓΑΝ ΚΟΛΠΟΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Με την αλλαγή της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η νέα υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ήταν ουσιαστικά η πρώτη που άρχισε να αφήνει αιχμές για τον τρόπο προμήθειας και διάθεσης των εμβολίων.

    Είχε κάνει λόγο για «υπερβολική παραγγελία πανδημικών εμβολίων της προηγούμενης κυβέρνησης», και η ίδια προχώρησε στην ακύρωση 12,3 εκατ. δόσεων εμβολίων, που αντιστοιχούσαν σε εξοικονόμηση περίπου 80 εκατ. ευρώ.

    Και έτσι από τις αρχικές 16 εκατ. δόσεις η χώρα μας, μετά τις ακυρώσεις, κράτησε στα ψυγεία μόνο 3.636.000 δόσεις.

    Βέβαια προηγήθηκαν ατελείωτες διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις με τις φαρμακευτικές εταιρείες που είχαν παράξει το εμβόλιο, χωρίς πάλι να αποφευχθεί η δικαστική διαδικασία.¨
    ¨
    ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΓΙΑ 8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΑΜΕ 80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!!!!!!!!! ΠΟΛΥ ΓΑΛΑΝΤΟΜΟΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
    Η ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=437615

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΕΜΠΙΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΥΚΛΟΥΣ:


    Το Όνομα που Θα Έχει η Περιοχή/Επαρχία της Πρώην Γιουγκοσλαβίας θα Έχει το Όνομα στα Λατινικά (Διότι η λέξη Σλάβος είναι Ρωμαϊκής προελεύσεως!)!


    Επίσης δεν θα χρειάζεται μετάφραση και θα Είναι μια Λέξη!



    ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ:


    NOVARTIS = NOVA Republik Titus in Slawien (NOVA-RTIS)




    ΥΓ: Η Ελληνική Εξωτερική Πολιτική Είχε Την Πλήρη Εμπιστοσύνη Μας (=Χαμμένος)!
    Συγχαρητήρια στον CEO Του Team Της ΜΚΟ «ΠΡΑΤΤΩ»!!!


    Σημ. Μπορούν να διαφωνούν οι Αλβανοί στην Χώρα NOVARTIS … Αλλά Αυτοί Είναι … Αλβανοί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση