GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο κατά Τσουλάτζε «Άμλετ» μαγεύει το κοινό

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Ο Λεβάν Τσουλάτζε το έκανε και φέτος το θεατρικό θαύμα του στο «Άνεσις»! Μετά το εντυπωσιακό ...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ
Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ
Ο Λεβάν Τσουλάτζε το έκανε και φέτος το θεατρικό θαύμα του στο «Άνεσις»! Μετά το εντυπωσιακό ανέβασμα του «Λεωφορείου ο πόθος»του Τένεσι Ουίλιαμς και της καίριας «ανάγνωσης» του «διαμαντιού» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι«Έγκλημα και τιμωρία», μας συναρπάζει και πάλι με το εμπνευσμένο και άρτιο ανέβασμα του σαιξπηρικού «Άμλετ». Ο διεθνώς αναγνωρισμένος σκηνοθέτης φτιάχνει μια εύρυθμη,πρωτότυπη δουλειά που είναι κατά τη γνώμη μου η πληρέστερη που έχει ανεβάσει στη χώρα μας! Κρατάει την ποίηση του Σαίξπηρ και «ακουμπά»με ζηλευτό τρόπο στο σήμερα,μέσα από έξυπνα –ιδιοφυή θα έλεγα σκηνοθετικά ευρήματα. Για παραπάνω από δύο ώρες δεν χορταίνει κανείς να απολαμβάνει τις ιδέες του που... παίρνουν σάρκα και οστά από τον εξαιρετικό θίασό του. Τους έχει φτιάξει την ιδανική συνθήκη για να ανεβάσουν τον πήχη και να πετύχουν τις αρτιότερες ερμηνείες τους.Στο λιτό,αφαιρετικό,συναρπαστικό σκηνικό του Σταύρου Λίτινα ο Τσουλάτζε μεγαλουργεί με μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής αισθητικής,με ατμοσφαιρικούς φωτισμούς και υπέροχη μουσική επιμέλεια.Σημαντική και η αρωγή της Ηλέλια Δουλαδήρη που έχει ντύσει εντυπωσιακά τους ηθοποιούς-ειδικά οι τουαλέτες της Πέμυς Ζούνη είναι ζηλευτές Μεγάλος άσσος της παράστασής του είναι η μετάφραση-κέντημα του πολυπράγμονα Δημοσθένη Παπαδόπουλο,που μας έλειψε θεατρικά κι επέστρεψε δυναμικά στο χώρο.

ΤΟΝ περασμένο χειμώνα βλέποντας τον Τάσο Ιορδανίδη να ερμηνεύει με οίστρο τον Ρασκόλνικοφ τόνισα πως ωρίμασε υποκριτικά πετυχαίνοντας την πιο δυνατή ερμηνεία του.Φέτος ανέβασε κι άλλο τον πήχη, χωρίς να επαναπαυτεί στις...δάφνες του και με την βοήθεια του Τσουλάτζε πετυχαίνει την πιο σημαντική υποκριτική του νίκη.Έχει αμεσότητα,μέτρο,ακρίβεια, και «γίνεται»ο ήρωας με θαυμαστό τρόπο «φωτίζοντας»τις διαφορετικές πτυχές του.
ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ στο ρόλο του Κλαύδιου ο χαρισματικός Άρης Λεμπεσόπουλος.Λίγο μετά τον προσωπικό του θρίαμβο στο «Κουκλόσπιτο»,«ντύνεται»τον σαιξπηρικό ήρωα με τρόπο συγκλονιστικό.Ένας πλήρης πρωταγωνιστής σε ένα από σκηνής μάθημα υποκριτικής.Τι «μάγος».Με τι «μαεστρία» γίνεται «δαιμόνιος»και με τι μοναδικότητα κουλουριάζεται στον καναπέ!
Ο Τσουλάτζε οδηγεί όλους τους ηθοποιούς τους σε άρτιες ερμηνείες.Είχα χρόνια να δω τόσο άψογη υποκριτικά την έμπειρη Πέμη Ζούνη.Στην Γερτρούδη της συναρπάζει και τον πιο δύσκολο και απαιτητικό θεατή έχοντας αλήθεια που σπάνια βλέπεις στη σκηνή-ειδικά στο δεύτερο μέρος καθώς πέφτουν οι μάσκες γίνεται σπαρακτική.
ΜΕΓΑΛΗ προσωπική «νίκη»πετυχαίνει στην παράσταση η Ιωάννα Παππά.ΣΤΗΝ απόγνωσή της εντυπωσιάζει, στην τρέλα της φέρνει δάκρια στα μάτια καθώς βλέπει τον πεθαμένο πατέρα της και τον χάνει ξανά σε ελάχιστα δευτερόλεπτα-τι υπέροχο εύρημα!- Ο τρόπος που «χορεύει»όταν η Οφηλία της πνίγεται στη λίμνη-άλλη μαγευτική σκηνή από τον Τσουλάτζε-καθηλώνει αληθινά!
ΣΤΟ πλευρό τους εξαιρετική ερμηνεία πετυχαίνει ο έμπειρος και πολύτιμος πάντα Θόδωρος Κατσαφάδος στον Πολώνιό του.Ο Νίκος Πουρσανίδης εξελίσσεται και ανθίζει σκηνικά.Στη σκηνή που ο Λαέρτης αποχαιρετά τη νεκρή αδελφή του ήταν εξαιρετικός. Μαζί τους ευθύβολοι κι αποτελεσματικοί είναι οι Ιάσονας Παπαματθαίου,Δημήτρης Διακοσάββας,Δημήτρης Καπετανάκος και Θοδωρής Κανδηλιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση