GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψαθάς και του χρόνου στο «Παλλάς»-Ο Ζούλιας ανεβάζει το «Ζητείται ψεύτης»!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Μετά την σαρωτική επιτυχία που γνώρισε η «Μαντάμ Σουσού»στο Παλλάς,οι Θεατρικές...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ
Μετά την σαρωτική επιτυχία που γνώρισε η «Μαντάμ Σουσού»στο Παλλάς,οι Θεατρικές Σκηνές θα ανεβάσουν και του χρόνου σε αυτό ένα ακόμα λατρεμένο έργο του «μαιτρ»Δημήτρη Ψαθά.Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας «έκλεισαν»να παρουσιάσουν την έξοχη κωμωδία του«Ζητείται ψεύτης»που έγραψε την δική της ιστορία,σε σκηνοθεσία του άξιου Πέτρου Ζούλια.Μην μου μπερδεύεσαι.Η σεζόν για το «Παλλάς»θα ανοίξει όπως πρώτος σου έγραψα με τις υπέροχες «Μάγισσες της Σμύρνης»της Μάρας Μειμαρίδη σε διασκευή- σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και η...σκυτάλη θα δοθεί στο «Ζητείται ψεύτης»του Ψαθά.Μα πως να μην...επιστρέψουν σε αυτόν,αφού η «Μαντάμ Σουσού»του αποτέλεσε φέτος την μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της σεζόν, κερδίζοντας κοινό και ειδήμονες με την σκηνοθετική υπογραφή του Γιάννη Κακλέα; Έξυπνη κίνηση-ματ θα την έλεγα.Κυρίως δε, που ανέθεσαν την σκηνοθεσία στον Πέτρο Ζούλια που είναι απο τους πλέον εμπνευσμένους σκηνοθέτης της γενιάς του.
Όσο για το καστ;Μην βιάζεσαι.Μαγειρεύεται και θα εκπλήξει,όπως μας εξέπληξε και η επιλογή της Δήμητρας Παπαδοπούλου για τον ρόλο της Σουσούς,που αποδείχτηκε ιδεώδης.Ναι,ναι,θα βγει καλοκαιρινή περιοδεία η Σουσού,όπως σου είπα και δη με ανανεωμένη διανομή.Πάμε να θυμηθούμε το Ζητείται ψεύτης.
1961 και στους κινηματογράφους βγαίνει η λατρεμένη ταινία “Ζητείται ψεύτης”που έχει βασιστεί στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία έχει κάνει με δεινότητα ο Γιάννης Δαλιανίδης και πρωταγωνιστούν ο Ντίνος Ηλιόπουλος-που κεντά με ζηλευτό τρόπο-,ο Παντελής Ζερβός,ο Θανάσης Βέγγος,η Άννα Κυριακού,η Μάρθα Καραγιάννη κλπ.Την μουσική υπογράφει ο Γεράσιμος Λαβράνος και τραγουδούν ο μέγας Γρηγόρης Μπιθικώτσης και ο ίδιος ο Ντίνος Ηλιόπουλος.
Το έργο ασχολείται με τις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους, διακωμωδώντας μία από τις πτυχές της ελληνικής πολιτικής ζωής. Ο Θεόδωρος Πάρλας ή Ψευτοθόδωρος δηλώνει επαγγελματίας ψεύτης και έρχεται από το χωριό του στην Αθήνα για δουλειά.
Μια τυχαία συμπλοκή στο λεωφορείο και μια γροθιά που θα δώσει σε έναν επιβάτη θα του ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο για μια λαμπρή καριέρα ως ιδιαίτερος του βουλευτή Θεόφιλου Φερέκη. Μια καριέρα που βασίζεται στα ασύστολα και κραυγαλέα ψέματα τα οποία σκαρφίζεται, προκειμένου να δικαιολογεί τις απραγματοποίητες υποσχέσεις του βουλευτή προς τους ψηφοφόρους του.Πόσο πιο επίκαιρο να είναι το έργο,σε μια εποχή γεμάτη με… Ψευτοθόδωρους,όπως είναι γεμάτη και από…Σουσούδες. Λάβετε θέσεις και τα καλύτερα έρχονται με μια υπερπαραγωγή των Θεατρικών Σκηνών που θα είναι “ντυμένη”με εξαίσιες μουσικές και τραγούδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση