GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΠΛΟΚΟ στο τσιμέντο! ΣΕ ΑΤΑΚΤΗ ΦΥΓΗ Δούρου και Καμίνης για τον Ποδονίφτη...

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΝΙΦΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.  ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΡΟΥ.  ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜ...

  • ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΝΙΦΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. 
  • ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΡΟΥ. 
  • ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΙΝΗ.
Πρωτόγνωρες καταστάσεις συνέβησαν για άλλη μία φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, αυτή τη φορά με αφορμή το θέμα του ρέματος Ποδονίφτη

Η Ρένα Δούρου έχει προετοιμάσει μελέτη διευθέτησης του ποταμού για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, η οποία προκαλεί έντονες αντιδράσεις, καθώς οδηγεί σε εγκιβωτισμό με τσιμέντο και καταστροφή του Περιβάλλοντος. Η απόφαση της Περιφέρειας είχε σαν προϋπόθεση σχετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, πληροφορούμενος ότι η Παράταξή του είναι σε μεγάλο βαθμό ενάντια στο έργο και μη ελεγχόμενη, τάχθηκε υπέρ της ψήφου κατά συνείδηση. Γνωρίζοντας όμως ότι αυτό το κλίμα θα δυσαρεστούσε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως την Ρένα Δούρου, αποχώρησε διπλωματικά από την αίθουσα αφήνοντας μόνο τον συνάδελφό του, Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Άγγελο Βασιλόπουλο, ο οποίος έδωσε σκληρή μάχη για το ποτάμι και το πράσινο.

Ωστόσο, η αποχώρηση του Γιώργου Καμίνη πυροδότησε αναπάντεχες αντιδράσεις από τους Συμβούλους του. Αρκετοί Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, όχι μόνο καταχειροκρότησαν τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας για τη στάση του, αλλά συντάχθηκαν και μαζικά με την αντιπολίτευση, καταψηφίζοντας την πρόταση της Ρένας Δούρου.

Την ίδια στιγμή, μία μικρή μειοψηφία αποτελούμενη από τον σκληρό πυρήνα των υποστηρικτών του Καμίνη ψήφισε λευκό ή αποχή, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο και την ενόχληση του Δημάρχου για τη μαζικότητα της καταψήφισης της πρότασης. Το άγχος που προκάλεσε στον κ. Καμίνη το μέγεθος της αντίδρασης, οδήγησε στη συνέχεια σε πρόταση για σύσταση επιτροπής για τον Ποδονίφτη προκειμένου να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις και να ελεγχθεί η κατάσταση.

Η ουσία είναι ότι για άλλη μία φορά ο Γιώργος Καμίνης όχι μόνο δεν αντιτάσσεται σε ένα έργο τσιμέντωσης, αλλά ακολουθεί με την αποχή και τη σιωπή τον δρόμο που ακολούθησε και στη περίπτωση του εμπορικού κέντρου της Ακαδημίας Πλάτωνα, αφήνoντας δυσαρεστημένο τον προοδευτικό χώρο και τον κόσμο της οικολογίας.

Από την άλλη πλευρά, προς τιμήν τους οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης "Δικαίωμα στην Πόλη", όπως και αυτοί της "Ανοιχτής Πόλης", σήκωσαν ψηλά το κεφάλι.

Η στάση των Συμβούλων του Δημάρχου, φαίνεται ότι δεν είναι καθόλου τυχαία. Σε κάθε ευκαιρία, η αντίδραση απέναντι στις επιλογές του κ. Καμίνη συσπειρώνει πολλούς και έχει διακριτική συμπαράσταση ακόμα και από μέχρι πρότινος στενούς υποστηρικτές του που βλέπουν πλέον το πολιτικό καράβι να βουλιάζει...

Σε αυτό το κλίμα, δεν ήταν έκπληξη οι ψίθυροι Δημοτικών Συμβούλων που εντυπωσιασμένοι από τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας έλεγαν ότι η Αθήνα χρειάζεται έναν σύγχρονο Δήμαρχο, με παρόμοια χαρακτηριστικά.
Ο Αυτοδιοικητικός

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση