GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην αντεπίθεση οι φαρμακοποιοί: Θα καταθέσουν αίτηση ακυρώσεως του Προεδρικού Διατάγματος

«Φωτιές ανάβει» η γνωμοδότηση του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ που έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Ρυθμίσεις Επαγ...

«Φωτιές ανάβει» η γνωμοδότηση του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ που έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Ρυθμίσεις Επαγγέλματος φαρμακοποιού- Ίδρυση φαρμακείου» που επιτρέπει το άνοιγμα φαρμακείων και από μη φαρμακοποιούς.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα ασκήσει αμέσως μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, αίτηση ακυρώσεως και αναστολής σύμφωνα με ανακοίνωσή του. Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης προειδοποιεί «τους επενδυτές μη φαρμακοποιούς» ότι αν επενδύσουν στην ίδρυση φαρμακείου θα χάσουν τα χρήματά τους.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΦΣ αναφέρει τα εξής:
«Εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ 26/2018 Γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επεξεργασία σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος «Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού – Ίδρυση φαρμακείου», το περιεχόμενο της οποίας σεβόμαστε μεν , διαφωνούμε δε απολύτως, διότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα και το Ενωσιακό κεκτημένο.
Πρόκειται περί προκαταρκτικού και δη διαδικαστικού ελέγχου του εν λόγω σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος και όχι για ευθύ έλεγχο συνταγματικότητας .
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα ασκήσει αμέσως μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, αίτηση ακυρώσεως και αναστολής όπου θα κριθεί πια στην Ολομέλεια του ΣτΕ, η αντισυνταγματικότητα του Π.Δ. και η μη συμβατότητα του με το Ενωσιακό κεκτημένο.
Θα πρέπει να καταστεί σαφές από όλους και ιδίως από τους διάφορους «επενδυτές μη φαρμακοποιούς», ότι ο ΠΦΣ και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι θα προσβάλλουν στα αρμόδια δικαστήρια κάθε τυχόν άδεια ιδρύσεως φαρμακείου που θα χορηγηθεί σε ιδιώτες.
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης προειδοποιεί τους «επενδυτές μη φαρμακοποιούς» ότι εάν επενδύσουν στην ίδρυση φαρμακείου θα χάσουν τα χρήματα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση