GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΓΟΣ από το Eurogroup! Δεν πήρε την δόση (ούτε σήμερα) η Ελλάδα...

Η Ελλάδα δεν αναμένεται να λάβει σήμερα στο Eurogroup την έγκριση για την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ καθώς υπάρχουν ακόμα ορισμένες ση...




Η Ελλάδα δεν αναμένεται να λάβει σήμερα στο Eurogroup την έγκριση για την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ καθώς υπάρχουν ακόμα ορισμένες σημαντικές εκκρεμότητες στα προαπαιτούμενα, σύμφωνα με έκθεση που έχει στην κατοχή του το Bloomberg.

Τα δυο θέματα που εκκρεμούν για την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ αφορούν το Ελληνικό (αναμένεται η έκδοση της απόφασης του ΣτΕ) και η πρόοδος στον τομέα των πλειστηριασμών. ΕΕ και Αθήνα ελπίζουν ότι τα θέματα θα έχουν διευθετηθεί πριν την επιστροφή των δανειστών στις 26 Φεβρουαρίου.

Tην ίδια στιγμή, αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι τα κεφάλαια αυτά ενδέχεται να μην δοθούν μέχρι τα μέσα Μαρτίου και λόγω των καθυστερήσεων προγραμματισμού της γερμανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που πρέπει να δώσει «πράσινο φως» στην εκταμίευση.

Ολοκληρώθηκε όντως στο πλαίσιο αυτόη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, στο οποίο η Αθήνα ανέμενε εξελίξεις αναφορικά με την εκταμίευση της δόσης 5,7 δις ευρώ.

Ως τα μέσα Μαρτίου αναμένεται να δοθεί το "πράσινο φως" για την επόμενη δόση για την Ελλάδα. Όπως επιβεβαίωσε το Eurogroup, το 99% των προαπαιτούμενων έχει εκπληρωθεί και τα δύο προαπαιτούμενα «δεν εξαρτώνται από την ελληνική κυβέρνηση», όπως τόνισαν οι . Θα χρειαστεί ο χρόνος προκειμένου να καθαρογραφεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Ελληνικό και να επιβεβαιωθεί το ποιοτικό στοιχείο της εύρυθμης λειτουργίας των πλειστηριασμών, προκειμένου να εγκριθεί η εκταμίευση. Πάντως, κανείς δεν φαίνεται να βιάζεται για τη δόση, αφού η Ελλάδα δεν έχει τρέχουσες οικονομικές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση