ΔΗΜΟΦΙΛΗ

PRESS-GR

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 15ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Handelsblatt: Αναμένονται και νέες δονήσεις στα χρηματιστήρια

Share it:
Σε μικρό χρονικό διάστημα τα χρηματιστήρια μπορούν να χάσουν το 10% της αξίας τους. Στην Wall Street συνέβη αυτό σε δύο εβδομάδες. Το γερμανικό χρηματιστήριο χρειάζεται λίγες ημέρες ακόμη, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt.
Χθες, προσθέτει η Handelsblatt, έγινε προσπάθεια σταθεροποίησης των αγορών, αλλά πολλοί αναλυτές αμφιβάλλουν ότι έχουν πιάσει πάτο.
«Ανά πάσα στιγμή πρέπει να αναμένονται νέες δονήσεις», θεωρεί, για παράδειγμα, ο Ρόμπερτ Χάλβερ, επικεφαλής στο τμήμα ανάλυσης κεφαλαιαγορών της Baader Bank. «Τα χρηματιστήρια αναζητούν νέα ισορροπία και η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει για κάποιο διάστημα», σημείωσε.
Σπίθα για την αναταραχή στις αγορές ήταν τα καλά στοιχεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την προπερασμένη Παρασκευή.
Τα στοιχεία αυτά ενίσχυσαν την ανησυχία για αύξηση του πληθωρισμού και συνεπώς των επιτοκίων, κάτι που δεν ευνοεί τις αγορές μετοχών. Οι αυξανόμενοι φόβοι των επενδυτών οδήγησαν σε ένα σπιράλ πωλήσεων στα χρηματιστήρια.
Πηγή: enikonomia.gr
Share it:

Οικονομία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση