GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

LIVE: ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ Αδωνι Γεωργιάδη στην Εξεταστική για την Υγεία...

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας ξεκινά αυτή την ώρα η κατάθεση του αντιπροέδρου της Ν...



Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας ξεκινά αυτή την ώρα η κατάθεση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, εν αναμονή της διαβίβασης στη Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis.

Ο πρώην υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Σαμαρά έχει κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση της διασπάθισης δημόσιου χρήματος, των παράνομων διορισμών και του οργίου οικογενειοκρατίας που επικρατούσε στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Στο επίκεντρο της διερεύνησης βρίσκεται το ζήτημα της πρόσληψης 23 προσώπων στο ΚΕΕΛΠΝΟ τα οποία όμως στη συνέχεια μετακινήθηκαν σε πολιτικά γραφεία. Ο κ. Γεωργιάδης θα κληθεί να παρουσιάσει στοιχεία που θα στηρίζουν τον ισχυρισμό του ότι οι 23 προσληφθέντες δεν πληρώνονταν από το Δημόσιο αλλά από χορηγίες. Μέχρι στιγμής, πάντως, κανένας από τους παράγοντες του ΚΕΕΛΠΝΟ που έχουν καταθέσει στην Εξεταστική δεν έχει κατορθώσει να εξηγήσει με ποια διαδικασία προσελήφθησαν και πως πληρώνονταν οι 23 εργαζόμενοι. Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης αναμένεται να ερωτηθεί για την ύπαρξη ενός κρυφού χορηγικού λογαριασμού στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο οποίος ενδέχεται να συνδέεται με τη διακίνηση μαύρου χρήματος. Ακόμη θα του ζητηθούν στοιχεία για τις υπερκοστολογημένες συμβάσεις που σύναπτε το ΚΕΕΛΠΝΟ με συγγενείς εργαζομένων του Κέντρου κάποιοι εκ των οποίων είχαν μετακινηθεί και στο πολιτικό του γραφείο.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής ξεκίνησε σε κλίμα έντασης με αφορμή τα όσα έχουν γίνει γνωστά το τελευταίο 24ωρο για την υπόθεση Novartis με πρωταγωνιστές την κ.Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη ΔΗΣΥ, την Αννέτα Καββαδία από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Νότη Μηταράκη από τη ΝΔ.
Παίρνοντας το λόγο ο κ.Γεωργιάδης θέλησε να κάνει δύο εισαγωγικές, όπως είπε, δηλώσεις. 'Θέτω στη διάθεσή σας όλα τα στοιχεία των κινήσεων των λογαριασμών μου", είπε ο κ.Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι παραιτείται του τραπεζικού απορρήτου, δίνοντας εγγράφως σχετική άδεια στην Εξεταστική Επιτροπή. Η δεύτερη δήλωση του κ. Γεωργιάδη αφορούσε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για την πώληση ημερολογίων και αναρωτήθηκε εάν δήλωση του προέδρου της Επιτροπής κ .Μπαλωμενάκη που προσκομίσθηκε σε δικαστήριο εκφράζει και την επιτροπή. Πρόκειται για εταιρεία του αδελφού μου, πώς με εμπλέκετε; ρώτησε τον κ. Μπαλωμενάκη. Η δήλωση του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε αντιδράσεις από μέλη της Επιτροπής που ρώτησαν εάν αυτή η δήλωση υπογράφεται από τον κ. Μπαλωμενάκη υπό την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής. "Επιφυλάσσομαι να το δω ξανά αυτό" είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση