GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμμένος: Ας μην ξεχνάει η Τουρκία το 1821

Νέο μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τις αναφορές του Ερντογάν στα όνειρα της μεγάλης ...

Νέο μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τις αναφορές του Ερντογάν στα όνειρα της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας. Με τέτοιες δηλώσεις, τόνισε, «η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη, από το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή κοινότητα», υπενθυμίζοντας ότι ηττήθηκε από την Ελλάδα το 1821.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, κατά την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε:
«Ευχή μας είναι η Τουρκία να γίνει ευρωπαϊκή χώρα με σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ευχή μας είναι να δούμε την Τουρκία να προσεγγίζει τις ευρωπαϊκές αξίες, αλλά φοβάμαι ότι με τις τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν και τις αναφορές στα όνειρα της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη, από το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή κοινότητα.
Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξηγήσουμε στην Τουρκία ότι θέλουμε την ειρήνη, αλλά πρέπει να της θυμίσουμε ότι σε πολλές στιγμές της ιστορίας της - και ιδίως τις στιγμές της ιστορίας που έχουν κατά νου, της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας - ηττήθηκε, όπως το 1821 στην Ελλάδα».
O Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τη διεθνή έκθεση όπλων και αμυντικής τεχνολογίας “ArmHiTec 2018” και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Αρμένιο ομόλογό του, Vigen Sargsyan, με τον οποίο συζήτησε θέμα διμερούς συνεργασίας, αλλά και τις προκλήσεις ασφαλείας στην περιοχή.
«Τόσο η Αρμενία, όσο και η Ελλάδα, αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις ασφαλείας και απειλές, οι οποίες απαιτούν όχι μόνο μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και κατανόηση, αλλά ταυτόχρονα και μια ισχυρή πολιτική αποφασιστικότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά», δήλωσε ο κ. Καμμένος, ο οποίος στάθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, λέγοντας: «Η Ελλάδα και η Αρμενία ήταν, είναι και θα είναι πάντα μαζί. Έχουμε κοινές αξίες, κοινή ιστορία, κοινά θύματα των δύο μεγάλων γενοκτονιών, του αρμενικού λαού και του ποντιακού ελληνισμού».
Πηγή ρεπορτάζ: ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση