GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αυστραλία προειδοποιεί για «νέο Ψυχρό Πόλεμο»

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αυστραλία Γκριγκόρι Λόγκβινοφ, προειδοποίησε πως οι συντονισμένες απελάσεις διπλωματών της Ρωσίας από κράτη της Δ...

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αυστραλία Γκριγκόρι Λόγκβινοφ, προειδοποίησε πως οι συντονισμένες απελάσεις διπλωματών της Ρωσίας από κράτη της Δύσης εξαιτίας της επίθεσης εναντίον του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα, ενδέχεται να οδηγήσουν σε «κατάσταση Ψυχρού Πολέμου».
Τουλάχιστον 24 χώρες και το NATO προχώρησαν στην απέλαση 140 και πλέον Ρώσων διπλωματών. Το Λονδίνο έχει καταγγείλει ότι η επίθεση διατάχθηκε από τη Μόσχα και ότι χρησιμοποιήθηκε ένας νευροτοξικός παράγοντας που είχε αναπτυχθεί από τους σοβιετικούς, το Ναβιτσόκ.
Ο Λόγκβινοφ, ο πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Καμπέρα, υποστήριξε ότι δυτικές χώρες συνωμοτούν για να δυσφημίσουν τη Ρωσία, κάτι που κατ' αυτόν ξεκίνησε αφότου η χώρα του άρχισε να ασκεί πιο ανεξάρτητη πολιτική, μετά τη δεκαετία του 1990.
«Αν η Δύση συνεχίσει να ακολουθεί αυτή τη γραμμή, φοβάμαι ότι θα βρεθούμε βαθιά σε ψυχροπολεμική κατάσταση», προειδοποίησε.
«Ποιος έχει δει τους Σκρίπαλ μετά τη φερόμενη δηλητηρίασή τους;» αναρωτήθηκε. «Ποιος έχει δει κάποια αυθεντική ιατρική γνωμάτευση, πέρα από τις δηλώσεις πολιτικών πως δηλητηριάστηκαν με κάποιο υποτιθέμενο νευροτοξικό παράγοντα; Ο Σκρίπαλ καταδικάστηκε, εξέτισε την ποινή του, ήταν ελεύθερος. Δεν ενδιαφέρει τη Ρωσία πλέον».
Ο πρεσβευτής Λόγκβινοφ σημείωσε ακόμη πως ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένει εισηγήσεις των στελεχών της κυβέρνησής του για το πώς θα πρέπει να αντιδράσει η Μόσχα στις ομαδικές απελάσεις των διπλωματών.
Πηγή: Guardian, ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση