GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακιντζί: Δεν θα γίνει δεκτή οποιαδήποτε εξίσωση που θα αποκλείει Τουρκία και Τουρκοκύπριους

Κωνσταντινούπολη, της Βάνας Στέλλου Εάν θέλουμε μια εξέλιξη από την οποία θα μπορούσαν να βγουν κερδισμένες όλες οι πλευρές στην Κύπρο, ...

Κωνσταντινούπολη, της Βάνας Στέλλου
Εάν θέλουμε μια εξέλιξη από την οποία θα μπορούσαν να βγουν κερδισμένες όλες οι πλευρές στην Κύπρο, σε αυτήν θα πρέπει να βρίσκονται και οι Τουρκοκύπριοι και η Τουρκία, δήλωσε ο πρόεδρος της ΤΔΒΚ.
Ο Μουσταφά Ακιντζί συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον «Πρωθυπουργό» Τουφάν Έρχουρμαν, τον “αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών” Κουντρέτ Όζερσαϊ και με τον “υπουργό Εθνικής Παιδείας και Πολιτισμού” Τζεμάλ Όζγιγιτ.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος Ακιντζί ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα αξιολογηθεί η πιθανότητα για τη δυνατότητα μιας συνάντησης κοινωνικού περιεχομένου με τον ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη.
Αν υπάρχει ένα πρόβλημα στην Κύπρο ή κάπου αλλού, ο τρόπος για να επιλυθεί είναι να συναντηθούμε και να προσπαθήσουμε να το λύσουμε, είπε ο Ακιντζί, προσθέτοντας τα παρακάτω:
«Δεν μπαίνεις στο ίδιο πλαίσιο, ξέροντας ότι δεν θα έχεις διαφορετικό αποτέλεσμα κάνοντας τα ίδια πράγματα. Επομένως εμείς δεν έχουμε θέμα να μην συναντηθούμε, να μην συνομιλήσουμε, να μην βρεθούμε».
Υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να διαφανεί μια σοβαρή αλλαγή νοοτροπίας στην ελληνοκυπριακή πλευρά, ανέφερε το εξής:
«Οι Τουρκοκύπριοι δεν προτίθενται να εισέλθουν σε μια κατάσταση αναποτελεσματική, ανοικτού τέλους, μη επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα, που θα ονομάζεται νέα, θα διεξάγεται με τις παλιές μεθόδους και στο ίδιο πλαίσιο, θα φέρει τα ίδια αποτελέσματα, την αναποτελεσματικότητα», σημείωσε.
Ο Τουρκοκύπριος πρόεδρος υπογράμμισε ότι στα φυσικά πλούτη που θα εξορυχθούν στην Μεσόγειο έχουν δικαίωμα και οι Τουρκοκύπριοι, τονίζοντας ότι υπάρχει μια Ελληνική πλευρά που αυτό το λέει μόνο ρητορικά αλλά στην πράξη δεν προσπαθεί να εκπληρώσει τα απαιτούμενα για να γίνει αυτό.
«Εάν είναι επιθυμητή μια εξέλιξη από την οποία θα μπορούσαν να βγουν κερδισμένες όλες οι πλευρές στην Κύπρο, σε αυτήν θα πρέπει να βρίσκονται και οι Τουρκοκύπριοι και η Τουρκία», είπε.
Υπογράμμισε επίσης ότι δεν θα γίνει δεκτή οποιαδήποτε εξίσωση από την οποία θα αποκλείονται η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση