GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΑΛΟΣ για το χαράτσι (και) στα κατοικίδια!

Leonidas Papadopoulos    Ο Συριζα με το νέο νομοσχέδιο για τα κατοικίδια ζώα, αφ'ενός κάνει οικονομική-φορολογική επίθεση σε όσους έ...

Leonidas Papadopoulos 
 Ο Συριζα με το νέο νομοσχέδιο για τα κατοικίδια ζώα, αφ'ενός κάνει οικονομική-φορολογική επίθεση σε όσους έχουν κατοικίδια και από την άλλη βάζει ειδικό τέλος το οποίο θα πληρώνουν πάλι μόνο οι φιλόζωοι (λες και σε ένα κοινωνικό κράτος τα έξοδα ενός νοσοκομείου πρέπει να τα αναλαμβάνουν μόνο οι ασθενείς), μέσω του οποίου το κράτος και οι αποκεντρωμένες δομές θα κάνουν φιλοζωική πολιτική.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, στην καλύτερη των περιπτώσεων κάποιος φτωχοποιημένος συμπολίτης μας ή έστω κάποιος που τα φέρνει δύσκολα βόλτα να σκεφτεί 2-3 φορές παραπάνω το ενδεχόμενο υιοθεσίας ενός αδέσποτου λόγω του αυξημένου κόστους στο διηνεκές (δεν θέλω καν να σκέφτομαι το ενδεχόμενο επιπλέον εγκατάλειψης υιοθετημένων ζώων λόγω αυξημένης οικονομικής επιβάρυνσης).

Αντί να θεσπιστεί ένα αποτελεσματικό εθνικό κεντρικό σχέδιο περίθαλψης, στείρωσης, σίτισης, προστασίας και αξιοπρεπούς μακροχρόνιας φιλοξενίας των αδέσποτων.
Αντί να δοθούν κίνητρα στους φιλόζωους που θέλουν να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο ζώο.
Αντί να δημιουργηθούν εξειδικευμένες δομές με ειδικό προσωπικό που να ασχοληθεί με την εκπαίδευση και την φιλοξενία αδέσποτων ζώων.
Αντί να δημιουργηθεί ένα σοβαρό δίκτυο χρησιμοποιώντας όλα τα τεχνολογικά μέσα, για την υιοθεσία των αδέσποτων.
Αντί να δημιουργηθεί θεσμικό πλαίσιο ελέγχου των υιοθετημένων ζώων και των συνθηκών διαβίωσής τους μετά την υιοθεσία.
Αντί να αυστηροποιηθεί το νομικό πλαίσιο και να εξειδικευτούν και να επανδρωθούν τα σώματα ασφαλείας, σχετικά με τις περιπτώσεις βασανισμού ή δολοφονίας ζώων.
Αντί να ενταχθεί στο σχολικό διδακτικό πρόγραμμα η φιλοζωία.

Μία κυβέρνησης της αρπαχτής, που όσο σέβεται το λαό, άλλο τόσο σέβεται και τα ζώα.

Harris Kodopoulos 
O ανεκδιήγητος πρώην ταβλαδόρος-τραπεζουπάλληλος (Αγροτική Τράπεζα), Βαγγέλης Αποστόλου που υποδύεται τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων-τρομάρα μας- είναι πλέον και επίσημα ένας βασανιστής των ζώων συντροφιάς με το νομοσχέδιο-έκτρωμα που κατέθεσε στη Βουλή.
Κι αυτό γιατί επέτρεψε στον εξίσου ανεκδιήγητο ανύπαρκτο πεπετζή Τσιρώνη (αναπληρωτής βουκόλος υπουργός) να κάνει ένα τερατούργημα.
Ο Τσιρώνης υποδύεται και τον οικολόγο-έχουμε και τους οικολόγους που μας αξίζουν.
Ντροπή τους.
Διαβάστε τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου και θα καταλάβετε.

--------------------
Yποχρεωτική γίνεται η στείρωση των κατοικίδιων, εντός έξι μηνών από την ψήφιση του νομοσχεδίου, που παρουσίασε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Την υποχρέωση αναλαμβάνει ρητά ο ιδιοκτήτης του ζώου.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των κινήσεών του (βόλτες κλπ) θα πρέπει να έχει υποχρεωτικά μαζί του το διαβατήριο, το οποίο θα αντικαταστήσει το βιβλιάριο υγείας του ζώου, χωρίς ουσιαστική επιβάρυνση. Αξίζει να σημειωθεί πως όποιος επιλέξει να μη στειρώσει το ζώο του, θα κληθεί να πληρώσει ετήσιο τέλος, το ύψους του οποίου ανέρχεται στα 100 ευρώ ετησίως.
Αστείρωτα ζώα μπορεί να έχει ο ιδιοκτήτης αρκεί αυτά να είναι ζευγάρι (αρσενικό και θηλυκό), με την καταβολή του ειδικού τέλους αστείρωτου ζώου. Έτσι δίνεται η δυνατότητα εξέλιξης των φυλών (σκύλων και γατών) και η αντικατάσταση των ζώων με απόκτηση απογόνων. Παράλληλα, αναγκαστικά το κατοικίδιο θα πρέπει να είναι τσιπαρισμένο και εγγεγραμμένο στη βάση δεδομένων του υπουργείου, με το κόστος του τσιπαρίσματος (σε όσους δεν το έχουν ήδη κάνει) να ανέρχεται στα 6 ευρώ.

Αυξάνεται ο λογαριασμός για τους ιδιοκτήτες ζώων
Ακόμη, γίνεται πιο αυστηρό το πλαίσιο της μεταβίβασης του ζώου. Αναλυτικότερα, όλη η διαδικασία θα πρέπει να γίνει πλήρως καταγεγραμμένη, προκειμένου οι αρχές να γνωρίζουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και το πλήρες «ιστορικό» του ζώου συντροφιάς. Επίσης, θα απαγορευτούν τα ζώα βιτρίνας, ενώ στα pet shops θα υπάρχουν μόνο σε ειδικό, διαμορφωμένο χώρο καθώς και σε εκτροφεία που καλύπτουν τις προδιαγραφές ευζωίας.
Mε το νέο θεσμικό πλαίσιο προβλέπεται η σύσταση ταμείου ζωοφιλίας σε κάθε δήμο. Τα εν λόγω ταμεία θα ενισχύονται με πόρους που θα προέρχονται από τα τέλη μη στείρωσης, τα πρόστιμα καθώς και το τέλος από τα 6 ευρώ για το τσιπ. Τέλος, στο νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης η δυνατότητα δημιουργίας ενός ειδικού τέλους ζωοφιλίας στα είδη που πωλούνται στα καταστήματα ζώων συντροφιάς (pet-shops), με σκοπό την ενίσχυση της χρηματοδότησης των δήμων για τον εκσυγχρονισμό και τη δημιουργία υποδομών διαχείρισης των ζώων συντροφιάς.

Στόχος η συνεργασία φιλοζωικών οργανώσεων - τοπικής αυτοδιοίκησης
Το νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση για τους επόμενους 2 μήνες. Τα βασικά σημεία του παρουσίασαν σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Τσιρώνης.

«Στόχος μας είναι να θεσπίσουμε ενιαία και επίκαιρη νομοθεσία» είπε ο κ. Αποστόλου και σημείωσε πως «έχουμε στο αρχείο μας προτάσεις των ενιαίων φορέων και μια σημαντική εμπειρία από το διάλογο που έχει προηγηθεί. Επιδίωξή μας είναι να συνυπάρξουν οι φιλοζωικές οργανώσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιρώνης κατά την παρουσίαση δήλωσε ότι «τα τελευταία επτά χρόνια έχουμε ένα πρωτοποριακό νόμο, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα» και υπογράμμισε πως «η εμπειρία έδειξε ότι αυτός ο νόμος είχε κάποια προβλήματα εφαρμογής, χωρίς να σημαίνει ότι δεν ήταν στην σωστή κατεύθυνση».
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

4 σχόλια

  1. ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ (ΣΥΜΠΕΜΠΥΚΝΩΜΈΝΑ)!

    Έτσι ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΝΑΖΙΖΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!!!


    Α) Με την ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ!!! ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ: Η ΜΕΘΟΔΟΣ Dr. Mengele ΔΙΑΛΟΓΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!! ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ (βλ. ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ/ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ/ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ και άλλα!!!)

    Β) Με τα Άλλα ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΝΤΑ!!! Όπως ΑΥΤΑ ΤΑ New ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΣΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΑΧΑΛΑ ΜΑΣ!!! ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΖΩΑ ΑΥΡΙΟ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!!!


    Εάν ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΑΙ ΚΑΛΩΣ!!! ΙΔΕΑΛΩΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΈΧΕΙ ... ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ο δολοφόνος φασίστας πατέρας τους ο Στάλιν δολοφονούσε σκυλιά και γάτες σε πειράματα.
    Σόι πάει το βασίλειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμεση στείρωση όλων των αριστερών, δεξιών και γενικά όλων οσων έχουν κυβερνήσει αυτόν τον τόπο μέχρι σήμερα.
    Οχι άλλη οικογενειοκρατία και απόγονοι συνεργατών των ναζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποιοι έχουν μπερδέψει τη φούστα με τη μπλούζα και γράφουν ανωνύμως και ανωδύνως για φασισμό . Φασιστικός είναι ο τρόπος που αναπαράγεται στο άρθρο η ετοιματζήδικη ανακοίνωση κάποιων "κύκλων" που θίγονται τα συμφέροντά τους απο το νόμο "Τσιρώνη" . Φασιστικός είναι ο αντίλογος στο ίδιο το νομοσχέδιο . Το υπουργείο ανέβασε το νομοσχέδιο στη "Διαύγεια" για δημόσιο διάλογο ώστε να διορθωθούν οι ελλείψεις και τα λάθη . Πρόκειται για την πιο δημοκρατική διαδικασία . ¨Οσοι λοιπόν επιμένουν στην άποψη "φασιστικός" είναι φανερά αδιάβαστοι ,να μην πω κοινωνικά αναλφάβητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση