GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Πούτιν θα θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στη συνάντησή του με τον Ερντογάν

Στην αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας σε διάφορα μέτωπα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοι...

Στην αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας σε διάφορα μέτωπα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, που είχε χθες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι θα θέσει το ζήτημα στη συνάντηση που θα έχει με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, στις 3 Απριλίου, στο πλαίσιο της Συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας-Τουρκίας.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Πούτιν για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης με στόχο την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου και ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι έχει γνώση και αναγνωρίζει τη σημαντική συμβολή του Έλληνα πρωθυπουργού σε αυτόν τον τομέα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η τηλεφωνική επικοινωνία κράτησε περισσότερο από μισή ώρα και σε αυτή επιβεβαιώθηκε η "καλή χημεία" μεταξύ των δύο ηγετών, ενώ ο κ. Τσίπρας τον συνεχάρη για την επανεκλογή του. Ο κ. Πούτιν προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία το δεύτερο εξάμηνο του 2018, τόνισε τη σημασία των στενών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, που είναι προγραμματισμένη για το φθινόπωρο και τόνισε πως η Ρωσία αποδίδει μεγάλη σημασία στο έργο της μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, η οποία αναμένεται να συγκληθεί σύντομα. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας και τις περιφερειακές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση