GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής δεν θα αντικαταστήσουν τον Καμμένο

Nα μην προδικάζουμε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους γείτονές μας, ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Θεσσ...

Nα μην προδικάζουμε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους γείτονές μας, ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη». Όπως είπε, ο ίδιος δεν έχει εμπιστοσύνη στις διαπραγματευτικές ικανότητες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του κ. Κοτζιά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βιαστούμε και να βγάλουμε γρήγορα συμπεράσματα. «Θα πρέπει να περιμένουμε την τελική πρόταση», είπε, επισημαίνοντας ότι η λύση δεν είναι απαραίτητα σε βάρος της Ελλάδας καθότι η χώρα έχει συμμάχους στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ που πιέζουν για μια λύση που θα περιλαμβάνει τα ελληνικά αιτήματα.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε: «Το Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής δεν υπάρχει περίπτωση να αντικαταστήσουμε τον κ. Καμμένο στην κυβέρνηση. Δεν τίθεται θέμα συμμετοχής μας στην κυβέρνηση. Το έχω πει σε όλους τους τόνους». Ζήτησε πάντως να μην θεωρούμε σίγουρο τι θα ψηφίσει ή τι δεν θα ψηφίσει ο κ. Καμμένος. «Ξεκίνησε φωνάζοντάς στα τέσσερα – στα τέσσερα και μετά υπέγραφε και ο ίδιος με τα τέσσερα», πρόσθεσε.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε το περασμένο Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε με καθυστέρηση ότι έπρεπε να είχε συζητηθεί το θέμα στην Βουλή. «Από τον Σεπτέμβριο τρεις φορές προκάλεσα τον κ. Τσίπρα να πει στη Βουλή την άποψή του για το Μακεδονικό και δεν είπε λέξη», επεσήμανε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά τα συλλαλητήρια είπε ότι συμμετέχει ένα μωσαϊκό πολιτών. «Άλλος διαδηλώνει για τα εθνικά θέματα, άλλος διαδηλώνει εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, άλλος εκφράζει την αντίθεσή του σε αυτό που ζει», είπε, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτα τα συνθήματα αυτών που εμφανίζονται ως διοργανωτές του συλλαλητηρίου της Αθήνας και μιλούν για κατοχή και ζητούν επιστροφή στη δραχμή. «Ποιον εκφράζουν αυτά τα συνθήματα;» αναρωτήθηκε, ζητώντας παράλληλα από τους πολίτες να προσέξουν και να μην δίνουν χώρο σε ακροδεξιούς και ψεκασμένους. Ιδιαίτερα τόνισε ότι πρέπει να αποτραπεί η προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν στην όλη συζήτηση τον στρατό. «Με ποιο δικαίωμα ένας απόστρατος μιλάει στο όνομα του στρατού και των ειδικών δυνάμεων;» αναρωτήθηκε, ζητώντας από όλους -και ειδικά από τους Έλληνες πατριώτες- να είναι πιο προσεκτικοί όταν ακούν αυτές τις κορώνες.
Σε άλλη συνέντευξή του στο ρ/σ News247, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι «το Ποτάμι θα συνεχίσει να δίνει όλες τις προοδευτικές μάχες μέσα στο Κίνημα Αλλαγής. Δεν υποστέλλουμε τις προοδευτικές μας σημαίες» .
Σχετικά με τη συγχώνευση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, ΔΗΣΥ και Ποτάμιού, όπως ζήτησαν ο Γιώργος Καμίνης και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο κ. Θεοδωράκης έκανε σαφές ότι θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν δύο κοινοβουλευτικές ομάδες που έχουν ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό, καθώς -όπως είπε- θα ήταν αντιδημοκρατικό να καταργηθούν. «Μιλάμε όμως, συνεννοούμαστε και έχουμε στα περισσότερα θέματα ενιαία τοποθέτηση. Τα κόμματα, και πόσο μάλλον τα υπό σύσταση κινήματα, πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν όλες τις πλευρές του προοδευτικού κινήματος» διευκρίνισε. Eξέφρασε, παράλληλα, την ικανοποίησή του για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, παρά τις όποιες αστοχίες, υποστηρίζοντας ότι «το ιδρυτικό συνέδριο είναι μια συνάντηση των ιδρυτών και δεν θα μπορούσε να γίνει "λιστομαχία". Θα έπρεπε να υπάρχει μια αντιπροσώπευση όλων των δυνάμεων. Και αυτό έγινε. Ορθώς υπήρξε μια κατεύθυνση στην πολιτική συζήτηση και όχι στις μάχες των μηχανισμών».
Μιλώντας για τα «μηνύματα» που έστειλαν με τις τοποθετήσεις τους, τόσο ο αντιπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, όσο και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι ανάγκη να απαντήσει στα δικά τους καλέσματα. Έχει μια ξεκάθαρη πολιτική τοποθέτηση στα μεγάλα ζητήματα της χώρας και με αυτήν την τοποθέτηση θα πορευτεί». Συμπλήρωσε δε: «Δεν έχουμε λόγο να ταυτιστούμε με τις πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ούτε βεβαίως με τις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας». Επισήμανε μάλιστα πως ο μεγάλος και δημοκρατικός στόχος είναι το Κίνημα Αλλαγής να βγει τρίτο κόμμα, «κάτι που εύχονται όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση