GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτή είναι η θεωρία των "γκρίζων ζωνών" της Τουρκίας στο Αιγαίο

Η θεωρία της Τουρκίας περί "γκρίζων ζωνών" και η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε μια σειρά νησιά, νησίδες, και βραχονησ...

Η θεωρία της Τουρκίας περί "γκρίζων ζωνών" και η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε μια σειρά νησιά, νησίδες, και βραχονησίδες στο Αιγαίο δεν αποτελούν νέο εύρημα. Από το 1996 και την κρίση των Ιμίων, Τούρκοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται κάθε τόσο ότι 18 νησιά και 152 βραχονησίδες είναι τουρκικά και πως τα κατέχει παράνομα η Ελλάδα.
Η εφημερίδα "Τα Νέα" αναφέρει πως η Άγκυρα στο πλαίσιο της αύξησης της έντασης στο Αιγαίο, έχει επιλέξει να κλιμακώσει και την προπαγάνδα της περί της δήθεν κατάληψης τουρκικών νησιών.
"Πλέον πάμε σε πλήρη αμφισβήτηση και του καθεστώτος του εδάφους μας. Δεν ζητούν απλώς έδαφος, αλλά κατοικημένα νησιά." τονίζει ο καθηγητής Γεωστρατηγικής στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, Γιώργος Φίλης.
"Η ρητορική της Τουρκίας ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει έναν αριθμό νησιών, ο οποίος κυμαίνεται ανάλογα με την πολιτική προέλευση του Τούρκου που την διατυπώνει από μερικές δεκάδες έως 150 δεν είναι ευκαιριακή ούτε έχει να κάνει μόνο με το εσωτερικό πολιτικό παίγνιο στη γειτονική χώρα και τις εκλογές του 2019. Αν η Τουρκία συνεχίσει την ίδια πολιτική, δεν υπάρχει το εάν, αλλά το ερώτημα είναι πότε θα υπάρξει μια εμπλοκή" συμπλήρωνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση