GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα πρώτα συμπεράσματα από τις ιταλικές εκλογές....

Basilis Primikiris    Τα πρώτα ίσως και βιαστικά συμπεράσματα από τις Ιταλικές εκλογές. 1) Τα παραδοσιακά κόμματα του συστήματος (Δημ....

Basilis Primikiris  
Τα πρώτα ίσως και βιαστικά συμπεράσματα από τις Ιταλικές εκλογές.

1) Τα παραδοσιακά κόμματα του συστήματος (Δημ. Κόμμα του Ρενζι και Φορ.Ιτάλια του Σ. Μπερλουσκόνι ) ηττήθηκαν.

2) Το κίνημα 5 Αστέρων εμφανίστηκε ως η Βασική αντισυστημική δύναμη και κατάφερε να νικήσει καθαρά. Η νίκη του Κ5Α είναι και αποτέλεσμα της Ιδεολογικής και πολιτικής σύγχυσης που κυριαρχεί στην Ιταλική κοινωνία.

3) Η αριστερά σε όλες τις εκδοχές της βγήκε στραπατσαρισμένη, οι λόγοι είναι πολλοί και οι βασικότεροι είναι ότι έχασε την ταξική και αριστερή της διαφορετικότητα. Παράλληλα ο κατακερματισμός της λειτούργησε άκρως αρνητικά για αυτήν. Οι μόνοι που μπαίνουν στην βουλή είναι οι Ελεύθεροι και Ίσοι. Οι εκφυλιστικές πολιτικές μεταλλάξεις μετά την διάλυση του μεγάλου ΚΚΙ όπως και η τελευταία διάσπαση στον ηγετικό πυρήνα του Δ.Κ οδήγησαν στην κατάρρευσή του.
-Όπου κυβέρνησαν δυνάμεις μεταλλαγμένες της αριστεράς όπως στην Ελλάδα και την Ιταλία (Ρενζι - Τσιπρας) είχαμε βαριά ήττα συνολικά για την αριστερά και της ριζοσπαστικής συμπεριλαμβανομένης.

4) Η πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησις εθνικής ενότητας ( Ρένζι - Μπερλουσκόνι) όπως σχεδίαζαν ορισμένοι αποκλείεται εκ των πραγμάτων.
Όπως αποκλείεται και μια κυβέρνηση της Κεντροδεξιάς γιατί δεν βγαίνουν τα νούμερα. Για Κεντροαριστερά δεν μπορούμε να μιλήσουμε καθόλου.
Υπάρχει μια μικρή περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησις με το Κ5Α και Δ.Κ αυτό ομως θα ήταν αυτοκαταστροφικό ιδικά για το Κ5Α.

5) Πολύ πιθανόν να ξαναπάμε σύντομα σε εκλογές Η Ιταλία με αυτό το αποτέλεσμα βυθίζεται στην ακυβερνησία.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε σε λίγες ώρες με τα πραγματικά αποτελέσματα και με ποιο καθαρό και ξεκούραστο μυαλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση