GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν έχει κανείς δικαίωμα να κόψει τις ρίζες μας

«Έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε αυλάκια, ώστε τον ενθουσιασμό των παιδιών να τον κατευθύνουμε εκεί όπου υπάρχει πνευματικός πλούτος»,...

«Έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε αυλάκια, ώστε τον ενθουσιασμό των παιδιών να τον κατευθύνουμε εκεί όπου υπάρχει πνευματικός πλούτος», τόνισε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου που διοργάνωσε το 100ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες της εποχής και την ανάγκη των παιδιών να στηριχτούν κάπου, ενώ παρομοίασε τον ενθουσιασμό τους με τα γάργαρα νερά των βουνών που τρέχουν ορμητικά.
Επιπλέον, επεσήμανε ότι «ένα δέντρο που του κόβουμε τις ρίζες ή το κλαδεύει όπως θέλει ο καθένας δεν φέρνει καρπούς, ξεραίνεται και έτσι δεν έχουμε συνέχεια. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί όλους. Καλούμαστε να ανησυχούμε για το τι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας. Η πίστη, βέβαια, θεριεύει τον άνθρωπο, τον δυναμώνει», πρόσθεσε και κάλεσε τους γονείς, τις γιαγιάδες και τους παππούδες να στηρίζουν τα παιδιά, να τους μαθαίνουν να πηγαίνουν στην Εκκλησία και να κάνουν τον σταυρό τους, χαρακτηρίζοντάς τους ιεραπόστολους αυτού του έθνους.
Επιπρόσθετα, υπογράμμισε ότι «Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα, ούτε ο Αρχιεπίσκοπος, ούτε οι κυβερνήσεις, ούτε κανένας άλλος, ντόπιος ή ξένος, να κόψει τις ρίζες μας».
Εξάλλου, μίλησε στους μαθητές για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, μιας διπλής εορτής, από τη μια ο αγώνας για την ελευθερία και από την άλλη ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και τους ευχήθηκε, υγεία, δύναμη και προκοπή.
Ακολούθως, προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο δύο βιβλία για την βιβλιοθήκη του σχολείου και κατόπιν άρχισε η εκδήλωση με παραδοσιακά τραγούδια και θεατρικά δρώμενα από τους μαθητές.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα το πρωί στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων «'Αννα και Μαρία Καλουτά». Επί της υποδοχής του Αρχιεπισκόπου, η διευθύντρια του σχολείου, Γεωργία Πολυζώη, δάσκαλοι και γονείς, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την παρουσία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση