GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισχυρή στήριξη ΕΕ προς Ελλάδα στο ζήτημα των δύο στρατιωτικών - Ιστορική απόφαση για το Αιγαίο

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου Μετά από την τοποθέτηση του Έλληνα Πρωθυπουργού και την ανάγκη να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, η Ε...

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
Μετά από την τοποθέτηση του Έλληνα Πρωθυπουργού και την ανάγκη να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, η ΕΕ παίρνει σαφή θέση στήριξης τόσο της Ελλάδας και της Κύπρου απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα, όσο και στο αίτημα για άμεση απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.
Και συγκεκριμένα:
Για πρώτη φόρα σε κείμενο συμπερασμάτων καταγράφεται ιστορική αναφορά σε έντονη καταδίκη των παράνομων ενεργειών (illegal activities) της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο. Αποτυπώθηκε επίσης η πλήρης αλληλεγγύη σε Κύπρο και Ελλάδα.
Και υπήρξε σαφής διατύπωση στο κείμενο των συμπερασμάτων για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Υπήρξε επίσης δέσμευση Γιούνκερ- Τουσκ ότι θα θέσουν το ζήτημα των δύο στρατιωτικών στον Ερντογάν, στη σύνοδο της Βάρνας ασκώντας πίεση για επίλυση του ζητήματος.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε να μην αναβληθεί η συνάντηση της Βάρνας αλλά να ζητηθούν από Γιούνκερ-Τουσκ ξεκάθαρες εγγυήσεις από την πλευρά της Τουρκίας για το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας αλλά και την διευθέτηση του ζητήματος των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.
Για τη συζήτηση σχετικά με την επίθεση στο Σάλσμπερι
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επίθεση στο Σάλσμπερι και εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τη Μεγάλη Βρετανία και στην ανάγκη άμεσης διαλεύκανσης της υπόθεσης. Τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη ψύχραιμης αντιμετώπισης του ζητήματος που έχει προκύψει και πρέπει να κρατάμε διαρκώς ανοιχτό το παράθυρο διαλόγου με τη Ρωσία.
Αναφέρθηκε επίσης στη συνομιλία του με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν ο οποίος του μετέφερε τα όσα συζήτησε και με τον Πρόεδρο Τραμπ στον τομέα του ελέγχου των εξοπλισμών.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνή πολιτική σκηνή. Δε πρέπει ούτε να σιωπά αλλά ούτε και να παρασύρεται.
Πόσο δε μάλλον όταν οι ΗΠΑ εκκινούν διάλογο, η Ευρώπη δεν πρέπει να το αγνοεί.
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση