GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου από την Καλαμάτα: Ουδεμία έκπτωση στην υπεράσπιση της ελευθερίας μας - ΒΙΝΤΕΟ

«Είμαστε λαός και έθνος της φιλίας, της ειρήνης και της καλής γειτονίας. Αλλά ξέρουμε πάντοτε να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία μας, χωρίς...

«Είμαστε λαός και έθνος της φιλίας, της ειρήνης και της καλής γειτονίας. Αλλά ξέρουμε πάντοτε να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία μας, χωρίς να κάνουμε ουδεμία έκπτωση και ταυτοχρόνως να υπερασπιζόμαστε το έδαφος, την κυριαρχία και τα σύνορα της πατρίδας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην Καλαμάτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή τον εορτασμό της ιστορικής επετείου της 23ης Μαρτίου του 1821.
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «Η "Προειδοποίησις εις τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς", το πρώτο πολιτικό και διπλωματικό έγγραφο των επαναστατημένων Ελλήνων, το οποίο απηύθυνε από την Καλαμάτα την 23η Μαρτίου 1821 η Μεσσηνιακή Γερουσία, υπό την ηγεσία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, αποτελεί εθνική παρακαταθήκη για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον». Αυτή η παρακαταθήκη, συνέχισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, έχει τρεις εμβληματικές πτυχές και εξήγησε: «Πτυχή πρώτη: Το Έθνος των Ελλήνων, ξεκινώντας από τα βάθη των αιώνων, έδωσε από την Αρεόπολη, την 17η Μαρτίου, από την Καλαμάτα την 23η Μαρτίου και, τέλος, την κορύφωση από την Αγία Λαύρα την 25η Μαρτίου 1821, "σάρκα και οστά" και στο Νεώτερο Ελληνικό Κράτος.
Πτυχή δεύτερη: Η "Προειδοποίησις εις τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς" της Μεσσηνιακής Γερουσίας αποδεικνύει ήδη από την αρχή της Εθνεγερσίας του 1821, πόσο εμείς οι Έλληνες, είμαστε δεμένοι με την ελευθερία, η οποία για το έθνος των Ελλήνων είναι αξία υπαρξιακή. Με την έννοια ότι είμαστε λαός και έθνος της φιλίας, της ειρήνης, και της καλής γειτονίας. Αλλά ξέρουμε πάντοτε να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία μας, χωρίς να κάνουμε ουδεμία έκπτωση και ταυτοχρόνως να υπερασπιζόμαστε το έδαφος, την κυριαρχία και τα σύνορα της πατρίδας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πτυχή τρίτη: Η "Προειδοποίησις εις τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς" της Μεσσηνιακής Γερουσίας απευθύνθηκε, πρωτίστως, στους λαούς της Ευρώπης. Απέδειξαν οι πρόγονοί μας από την εποχή τη εθνεγερσίας ποσό στραμμένη ήταν η Ελλάδα στην Ευρώπη, πόσο προσέβλεπε στην Ευρώπη. Γι' αυτό θα τονίζω πάντοτε, ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι και για αυτό πρωτοπόροι στην ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού μας οράματος».
Ενός οράματος, όπως πρόσθεσε, «που συνίσταται στη δημιουργία μιας ομοσπονδιακού τύπου Ευρώπης, πάνω στις αντηρίδες της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, ικανής να υπερασπιστεί την αποστολή της, όχι μόνο έναντι των λαών της, αλλά έναντι της ανθρωπότητας, στηρίζοντας και υπερασπιζόμενη τις θεμελιώδεις αρχές της ειρήνης, του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης, και ιδίως της κοινωνικής δικαιοσύνης».
Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε στον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσοστόμου.
Στη συνέχεια μετέβη στο Ηρώο του Εικοσιένα, όπου εψάλη τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων του Εικοσιένα και ακολούθησε προσκλητήριο οπλαρχηγών που συμμετείχαν στην έναρξη του αγώνα την 23η Μαρτίου 1821 στην Καλαμάτα.
Κατόπιν, ο Προκόπης Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο και παρακολούθησε την αναπαράσταση της κατάληψης της Καλαμάτας, καθώς και την παρέλαση.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι βουλευτές Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωσταντινέας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάχης Μεσσηνίας Ελένη Αλιφέρη, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου.
Πηγή ρεπορτάζ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε το βίντεο από το Best TV:

1 σχόλιο

  1. ΘΕΜΑ 1ον.

    Παρακολουθώντας την Συνέντευξη Τύπου στα Σκόρπια.....23/3/2018 (δύο μέρες πριν 25/3/1821!!!)



    Μιλά ο "Δικός" μας ΜΚΟ για ..... Εντιμω Συμβιβασμό.....!


    Δηλαδή ο "Τίποτας" έρχεται και Σου κλέβει το Ιστορικό Σου Όνομα και Τον Πολιτισμό Σου Το Αίμα Σου και .... ΕΣΥ .... ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΕΑΙ.... ΜΕ ΕΝΤΙΜΩ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ!!!!!


    Αλλά το Ιστορικό Ερώτημα Είναι: Πότε οι Λακέδες Ιστορικά Είχαν Τιμή;;;;;;


    ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ/ΛΕΞΗ/ΟΡΟΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΣΤΑ ΣΚΟΡΠΙΑ!!!!!


    ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!!! (ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΈΝΑ ΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΜΑΧΑΛΑ!)



    ΑΝΑΓΚΑΙΑ και ΑΜΕΣΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΙΑΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!!!!!





    ΘΕΜΑ 2ον.

    Μαθαίνουμε Ιστορία και Γεωγραφία!

    1. Αυτό που "λέγεται" Γεωγραφικά Μακεδονία και εκτείνεται μεταξύ Ελλάδος Σκοπίων και Βουλγαρίας ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ! ΔΙΟΤΙ επί Οθωμανίας και με την ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ/ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ όρισαν ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"!!! Ο ΛΟΓΟΣ: Ο ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΡΟΣΥΛΙΤΙΣΜΟΣ του Οθωμανικού Πατριαρχείου/Κων.Πόλεως ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΠΝΟΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΣΟΥΛΤΑΝΩΝ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΑΣ (βλέπε άλλωστε Των Αφορισμών των πολλών Ελληνικών ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ πριν το 1821 από το ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ Κων/Πόλεως-Φανάρι!!!)!

    Τόσο το "ΦΑΝΑΡΙ" ΌΣΟ ΚΑΙ ΌΛΟΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΌΤΙ Η Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΕΙΝΑΙ 99% ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ 1% ΣΤΟ .... ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ (διότι η Αλβανία είναι Ένα Κρατικό Konstruckt/Construkt!)! Τώρα τα ... 3-5 χιλιόμετρα πιό βόρεια σε ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ δεν τα πέρνουμε υπόψιν!!!

    2. Για ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ 1. ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ... ΡΩΜΑΙΟΥΣ!!!

    3. Το Εθνικό Ερώτημα Είναι: Γιατί στην "Μοντέρνα" sic Αθήνα ... ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΑ;;;;

    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (Πέρα Από Αγγλοαμερικάνικη Αποικία) Είναι Συνάρτηση του Ανθελληνικού Φαναριού/Πατριαρχείου;;;

    Γιατί το Ελληνικό Κράτος ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ (ναί καλά διαβάσατε!!!!) Συμφωνία/Αντίληψη του Συνεδρίου της .... ΒΙΕΝΝΗΣ/ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΤΟ ... 1813/14 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ-ΤΩΡΑ;;;;;;

    ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ.....




    Σημ. Παράδοση του Ονόματος/Ορου "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" ΕΣΤΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ!!!!! Εφαρμογή της ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΙΑΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ... 114/120 !!!!



    ΥΓ. Για τους ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: .... και όταν ο ΑΡΗΣ άκουγε για Σλαβομακεδονία και ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ.... ΑΝΕΒΑΙΝΕ στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΜΑΧΑΙΡΙ!!! Γιαυτό και ο ΤΙΤΟ ΤΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!!! ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ .... ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΣΑΣ!!! ΓΙΑΥΤΟ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΡΟΣ/ΛΕΞΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΣΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ New Age ΣΥΝΟΘΗΛΕΥΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΡΠΙΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση