GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Mέρκελ-Μακρόν εκφράζουν την ανησυχία τους για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο και για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στο Αφρίν της Συρίας, για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο και για ...

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στο Αφρίν της Συρίας, για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο και για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία», ανέφερε σχετικά με την Τουρκία η Γερμανίδα Καγκελάριος, 'Αγγελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν, λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμ. Μακρόν ανέφερε ότι λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση της Βάρνας, οι ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν για την Τουρκία και εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη στάση της στα χωρικά ύδατα της Κύπρου και στο Αιγαίο Πέλαγος. Ο Γάλλος Πρόεδρος υπογράμμισε, επίσης, την ανησυχία της ΕΕ για την εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν της Συρίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι συνιστά «κατάφορη παραβίαση» του Ψηφίσματος 2401 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που ζητούσε να κηρυχθεί εκεχειρία για τουλάχιστον 30 συνεχείς ημέρες σε ολόκληρη τη Συρία.
Η Γερμανίδα καγκελάριος υπενθύμισε ότι στις 26 Μαρτίου ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντήσουν στη Βάρνα τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό και η δεύτερη δόση από την ΕΕ, ύψους 3 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Τουρκία. Η Α. Μέρκελ σημείωσε επίσης την ανησυχία των ευρωπαίων για τις διαφωνίες που υπάρχουν με την Τουρκία στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση