GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρεις οικονομολόγοι μιλούν για την καθαρή ή μη έξοδο της χώρας στις αγορές

Τρεις οικονομολόγοι μίλησαν στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή σχετικά με τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις και την καθα...

Τρεις οικονομολόγοι μίλησαν στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή σχετικά με τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις και την καθαρή ή μη έξοδο στις αγορές τον Αύγουστο.
"Τα ερωτήματα που θέτει ο κ. Ντομπρόφκις και γενικότερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλό θα ήταν να τα είχαν θέσει στην αρχή του μνημονίου, το 2010, το 2011, όπου αν τα είχαν θέσει τότε και είχαμε ουσιαστικές απαντήσεις, ίσως σήμερα δεν θα μιλούσαμε για το τι θα γίνει τον Αύγουστο του 2018. Ή θα συνεχιστεί η γραμμή της προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης, ένα τέταρτο μνημόνιο δηλαδή, ή θα πρέπει να υπάρχει ένας άλλος τρόπος που να εγγυάται τις εκδόσεις των ομολόγων" δήλωσε ο Διονύσης Χιόνης, καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Ακούστε τον κ. Χιόνη:

"Έτσι όπως εξελίσσονται τα μακροοικονομικά μεγέθη, υπάρχουν πολλές δυνατότητες τα πράγματα να εξελιχθούν κατ' έυχήν. Εκείνο που χρειάζεται είναι μια στοιχειώδης εθνική συναίνεση σε επίπεδο πολιτικών κομμάτων και πολιτών, έτσι ώστε να έχουμε περισσότερη σαφήνεια για το τι επιδιώκουμε. Όλο τα κόμματα πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα αναπτυξιακό σχέδιο. Το κρισιμότερο από όλα είναι να αποκτήσουμε μια κοινή φωνή απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση" δήλωσε ο Ναπολέων Μαραβέγιας, καθηγητής της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.
Ακούστε τον κ. Μαραβέγια:

"Το τρέχον πρόγραμμα έχει 88 προαπαιτούμενα. Όχι λίγα. Μεταξύ των οποίων είναι και μερικά αρκετά σημαντικά, που δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι θα είμαστε σε θέση να τα ολοκληρώσουμε μέχρι το κλείσιμο του προγράμματος, όπως αυτά με τις ιδιωτικοποιήσεις. Είναι ζητήματα στα οποία έχουμε καθυστερήσει. Εφόσον υπάρξει ρύθμιση για το χρέος, υποψιάζομαι ότι θα υπάρξουν κι άλλα προαπαιτούμενα και δεσμεύσεις" τόνισε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, καθηγητής στην έδρα Jean Monnet στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, πρώην συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.
Ακούστε τον κ. Λιαργκόβα:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση