GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ και 4 ιεράρχες! Τρισάγιο στο Τατόι με τον τέως βασιλιά...

 "Μνημόσυνο λήθης" για μία ακόμη χρονιά οργανώθηκε στο Τατόι, από την οικογένεια τoυ τέως βασιλιά. Εντύπωση προκάλεσε η παρου...

 "Μνημόσυνο λήθης" για μία ακόμη χρονιά οργανώθηκε στο Τατόι, από την οικογένεια τoυ τέως βασιλιά. Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου,  ο οποίος τέλεσε το τρισάγιο για τρίτη χρονιά διαδοχικά, συνοδευόμενος και από τέσσερις μητροπολίτες, με κάθε επισημότητα...
Παρουσία Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου τελέστηκε λοιπόν η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση το πρωί της Τετάρτης στο Τατόι. Στο τρισάγιο παραβρέθηκαν ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ, μέλη της οικογένειας καθώς και συνεργάτες του.
Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε το Τρισάγιο με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Σύρου,κ.κ. Δωροθέου Β’, Δράμας, κ.κ. Παύλου, Χίου, κ.κ. Μάρκου, Πρεβέζης, κ.κ. Χρυσοστόμου και, του Πανοσιολογίοτατου Αρχιμανδρίτη κ.κ. Πατρίκιου Καλεώδη.

Σημειώνεται πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δίνει το "παρών" στην ετήσια δέηση που τελείται στο Τατόι τα τελευταία τέσσερα έτη, συνοδευόμενος κάθε φορά από Μητροπολίτες.

Αντιδράσεις είχαν προκληθεί τον Ιούνιο του 2017, όταν τον Κωνσταντίνο υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, όπου βρέθηκε για να προσκυνήσει το σκήνωμα της Αγίας Ελένης. Για το προσκύνημα του Κωνσταντίνου εκδόθηκε τότε επίσημη ανακοίνωση από την Αποστολική Διακονία ( ο επίσημος Οργανισμός της Εκκλησίας για την προώθηση του μορφωτικού και ιεραποστολικού έργου της) στην οποία ο Κωνσταντίνος αναφερόταν ως Βασιλεύς.
"Συγκινημένος ο Μακαριώτατος απευθυνόμενος προς την βασιλική οικογένεια ευχήθηκε το προσκύνημα όλων να είναι εις αγαθόν", αναφερόταν άλλωστε στην ίδια ανακοίνωση, κάτι που δείχνει πως οι σχέσεις Αρχιεπισκοπής με την οικογένεια Γλύξμπουργκ, όχι μόνο παραμένου αγαστές, αλλά ο Κωνσταντίνος δεν αναφέρεται καν ως "πρώην".







Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση