GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ διέφυγε σε ρωσικό καταφύγιο...

Δαμασκός, 12 Απρίλη 2018... Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν...

Δαμασκός, 12 Απρίλη 2018...
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια,
μια και δεν...
ντρέπονταν τα στόματα που τα 'λεγαν'»
 Μενέλαος Λουντέμης, "Οδός Αβύσσου, αριθμός 0"
Μετά τα αλλεπάλληλα χαστούκια που δέχεται η πάλαι ποτέ υπερδύναμη και μετά το αποτυχημένο αφήγημα των νέων "χημικών όπλων" (Άντε πάλι "ξανά μανά" τα χημικά του χασάπη Άσαντ!), τα ΜΜΕ κι η "δημοσιογραφία" Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέλαβαν το βομβαρδισμό που είχε διακηρύξει ο Τραμπ μαζί με τη "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια":
"Ο Άσαντ βρίσκεται προστατευμένος σε ρωσικό μπούνκερ, χωρίς παράθυρα...", "Ο Άσαντ δραπέτευσε στην Τεχεράνη...", "Ο Άσαντ διαφεύγει προς το Λίβανο...", "Ο Άσαντ από χωρίο εις χωρίο για να διασωθεί..."!
Μπροστάρης στην καθοδήγηση των "ελληνικών" ΜΜΕ το κρατικό ειδησιογραφικό πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, που πληρώνει με το αίμα του ο ελληνικός λαός κι αναμεταδότες της νεοταξικής προπαγάνδας όλοι οι "δημοσιογράφοι" και ΜΜΕ: "Μετά την κλιμάκωση της έντασης και τις απειλές των ΗΠΑ να προχωρήσουν σε στρατιωτικές επιθέσεις, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ διέφυγε σε ρωσικό καταφύγιο στη βάση Khmeimim"
Τώρα πλέον η δημοσιογραφική πορνεία ξεπέρασε κάθε παραλλαγή των μύθων του Αισώπου: «Βοήθεια συγχωριανοί, ένας λύκος τρώει τα πρόβατά μου. Τρέξτε. Βοήθεια»
Χωρίς φιλοδοξία να ζητήσει μια συγνώμη, ή να ενημερώσει ανασκευάζοντας η κρατικοδίαιτη ηγεσία και το κρατικοδίαιτο προσωπικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, χθες στη Δαμασκό ο πρόεδρος Άσαντ συνάντησε τις νέες και τους νέους της εκκλησιαστικής χορωδίας του Ναού της Αγάπης (Al Mahaba).




«Η Συρία είναι κοσμική χώρα κι η Συριακή κοινωνία είναι κοσμική. "Κοσμική" σημαίνει ν' αντιμετωπίζεται ο κάθε πολίτης ισότιμα, πέρα από τη θρησκευτική του πίστη ή εθνικότητα. Εγώ πιστεύω πως οι μειονότητες στη Συρία, κυρίως οι Χριστιανοί, μπροστά σ' όσα συμβαίνουν με πυρπόληση χριστιανικών ναών, επιθέσεις σε χριστιανικά χωριά, εκδίωξη χριστιανών από τα σπίτια τους και τη γη τους, μπροστά σ' αυτά οφείλουμε ν' αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση και δεν είναι μόνον μια υπόθεση της Συρίας, δεν είναι μόνον μια τοπική υπόθεση, αλλά θα έπρεπε να είναι μια διεθνής υπόθεση».
Bashar Al Assad, πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας

Κι ενώ τα ΜΜΕ κι η "δημοσιογραφία" Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναζητούν το κρησφύγετο του τρομοκρατημένου από πιθανή επίθεση των ΗΠΑ "χασάπη Άσαντ", επίσης στη Δαμασκό και μάλιστα στο Προεδρικό Μέγαρο ο "δραπέτης" υποδέχεται την ίδια ημέρα (χθες 12 Απρίλη 2018) Ιρανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Ali Akbar Velayati, Σύμβουλο του Αλί Χοσεϊνί Χαμενεΐ, του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν. Μετά το τέλος της σύσκεψης εργασίας οι σχετικές δηλώσεις στα ΜΜΕ, στις οποίες ο κρυμμένος σε μυστικό ρωσικό κρησφύγετο Άσαντ επισημαίνει: «Κάθε φορά που ο Συριακός στρατός έχει μια νίκη εναντίον της τρομοκρατίας, η Δύση προσπαθεί ν' αλλάξει την κατάσταση».
Ναι... αλλά δεν το είπε ούτε το "έγκυρο" και κρατικό ΑΠΕ-ΜΠΕ, ούτε η "έγκυρη" και κρατική ΕΡΤ κι ούτε κανένα "έγκυρο" ΜΜΕ και τηλεοπτικός σταθμός, που αναζητούν τα κρησφύγετα του "φοβισμένου" από τον Τραμπ Άσαντ!

«Μετά ένας κουράζεται να εξηγεί, να μιλάει,
να προσπαθεί μ' όλους τους τρόπους να γίνει αντιληπτός.
Ορισμένες φορές πρέπει απλώς να χαμογελάει
και να τους στέλνει να γαμηθούνε»
Τσαρλς Μπουκόφσκι

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση