GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απάντηση του Δ. Παναγιωτάκη στο «Ντοκουμέντο»

Ο Διονύσης Παναγιωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση σε σχέση με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντοκουμέντο» του κ. Κ. Βαξεβάνη: Το σημερινό δ...

Ο Διονύσης Παναγιωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση σε σχέση με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντοκουμέντο» του κ. Κ. Βαξεβάνη:

Το σημερινό δημοσίευμα του κ. Κ. Βαξεβάνη αναδεικνύει την ανάγκη να ελεγχθούν και να ελέγχονται διαρκώς τα οικονομικά μέσα των εφημερίδων και όλων των ΜΜΕ συμπεριλαμβανομένης προφανώς της εφημερίδας «Ντοκουμέντο» και όλων των εκδοτικών εκφάνσεων του ίδιου .
Τα στοιχεία που αφορούν εμένα προσωπικά και τις εταιρείες με τις οποίες μετέχω σε δραστηριότητες ΜΜΕ ( Action 24 , όμιλος « Πρώτο Θέμα» ) ελέγχονται διαρκώς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο καθώς υποβάλλω κάθε χρόνο δήλωση περιουσιακής κατάστασης στην Ελλάδα και λόγω της παλιάς πολιτικής ιδιότητας της συζύγου μου υπάγομαι, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ , σε ειδικούς ελέγχους και από τις κυπριακές αρχές . Όλες άλλωστε οι συναλλαγές διεξάγονται τραπεζικά και δεν καλύπτονται από κανένα απόρρητο . Επιπλέον καμία δραστηριότητα μου δεν ασκείται μέσω offshore εταιρείας.

Η καινοφανής θεωρία του κ. Βαξεβάνη ότι προκειμένου να επενδύσει κάποιος επιχειρηματίας κεφαλαία και μάλιστα δανεικά σε μια νέα δραστηριότητα ,οφείλει όχι μόνο να εξυπηρετεί προηγούμενα δάνεια αλλά και να τα εξοφλήσει προκαταβολικά , έχει μεγάλο θεωρητικό ενδιαφέρον ως σχήμα καθήλωσης και τελικά καταστροφής της οικονομίας .
Με την ευκαιρία ας πληροφορηθεί ο κ. Βαξεβάνης ότι ουδέποτε εταιρεία μου δανειοδοτήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς . Η Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα της μου μεταβίβασε επιχείρηση που υπό την προηγούμενη διοίκηση της είχε δανειοδοτηθεί από την Τράπεζα , με ιδιαίτερα δυσμενείς όρους οι οποίοι είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την Τράπεζα προκειμένου να προσαρμοστούν στα δεδομένα της αγοράς και στους όρους παρόμοιων δανείων που έχει η ίδια χορηγήσει .
Τέλος , ο κ. Βαξεβάνης μπορεί να μου επιτίθεται όσο θέλει . Αλλά πράγματα που θέλει δεν θα τα επιτύχει από εμένα .
Και βεβαιως είναι φθηνό και ατελέσφορο να προσπαθεί, μέσω εμου, να θίξει παντελώς άσχετα με τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες δημόσια πρόσωπα . Για να φθάνει όμως στο σημείο να χρησιμοποιεί εμένα ως όχημα τέτοιων πολιτικών επιθέσεων ,πρέπει να έχει περιέλθει σε απόλυτη απελπισία λόγω έλλειψης «πυρομαχικών» . Τα υπόλοιπα αρμοδίως.

Αθήνα , 29 Απριλίου 2018

1 σχόλιο

  1. Ο Διον. Παναγιωτάκης και ο αδελφός του Βασίλης ασχολούνται εδώ και χρόνια με τις τηλεοπτικές παραγωγές μέσω της γνωστής εταιρείας PLD Productions (η οποία μετονομάστηκε πρόσφατα σε VisionPlus Α.Ε.) και της συγγενούς εταιρείας PLD Plus.

    Η οικογένεια Παναγιωτάκη είχε δημιουργήσει το 1985 και μια ξενοδοχειακή εταιρία ονόματι BEL SOL.
    Η BEL SOL έχει δημοσιεύσει σε επτά χρόνια λειτουργίας μόνο έναν ισολογισμό (!) για το 2007, στον οποίο εμφάνισε έσοδα μόλις 7.031 ευρώ.
    Ξαφνικά, στα τέλη Ιανουαρίου, η BEL SOL ξυπνά από τον πολυετή λήθαργο και προχωρά σε αλλαγή καταστατικού, έτσι ώστε, εκτός από τα ξενοδοχεία, να ασχολείται και με την «κατασκευή, επεξεργασία και παραγωγή οπτικοακουστικών προγραμμάτων για ραδιοτηλεοπτικούς, κινηματογραφικούς, διαφημιστικούς ή άλλους οργανισμούς, Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου, ενέργειες για την προμήθεια όλων των απαραίτητων μέσων παραγωγής».
    Και, ω του θαύματος, λίγες ημέρες μετά η BEL SOL του κ. Παναγιωτάκη υπογράφει διετή σύμβαση, 700.000 ευρώ, με τον ΟΠΑΠ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα που αφορούν «δευτεροκλασάτα» πρωταθλήματα, όπως του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Ελβετίας, της Δανίας, της Ρωσίας και τις διοργανώσεις Κυπέλλου Ολλανδίας, Σκοτίας και Ουκρανίας.
    Στη σύμβαση ο ΟΠΑΠ δεν αναφέρει τι θα κάνει με τα δικαιώματα που αγοράζει (δηλαδή πού θα προβάλλονται οι αγώνες).

    Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η ανάθεση δύο συμβάσεων του ΟΠΑΠ σε εταιρίες που ελέγχει ο τηλεοπτικός παραγωγός Διονύσης Παναγιωτάκης, στενός φίλος και συνεργάτης του Ευάγγ. Βενιζέλου,λίγες ημέρες προτού ο τελευταίος εγκαταλείψει το υπουργείο Οικονομικών.

    Υ.Γ Λίγες εβδομάδες μετά, ο Διον. Παναγιωτάκης εμφανίζεται ως μετέχων στο στενό επιτελικό προεκλογικό σχήμα του Ευάγγ. Βενιζέλου.
    Είναι ο άνθρωπος που ανελαβέ όλες τις προεκλογικές τηλεοπτικές παραγωγές.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση