GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"ΔΩΡΟ" Ερντογάν στον Πούτιν! ΝΑΟΣ από το πατριαρχείο Μόσχας στη Κωνσταντινούπολη

Dimitrios Malamoulis Ουδέποτε είχα αντιληφθεί την εμμονή των αμερικανών με το οικουμενικό πατριαρχείο και την σχολή της Χάλκης. Άνθρωπο...

Dimitrios Malamoulis
Ουδέποτε είχα αντιληφθεί την εμμονή των αμερικανών με το οικουμενικό πατριαρχείο και την σχολή της Χάλκης.
Άνθρωπος βγάλμενος μέσα από τον σκληρό ορθολογισμό της δυτικής μου εκπαίδευσης πάντα ένιωθα ένα είδος υπεροχής (για να μην πω απαξίας) απέναντι στο ράσο και στους παπάδες.
Ως κλασικός ημιμαθής περιφρονούσα την αποστολή της ανατολικής εκκλησίας, δυστυχώς χωρίς το δώρο της πίστης εξακολουθώ να κουμπώνομαι απέναντι στη θρησκευτική πίστη.
Υπήρξα όμως πάντοτε πατριώτης ( η θεωρώ ότι είμαι) πατριώτης στα πλαίσια αυτού που στην Δύση ονομάζουν civic nationalism ( πολιτικό εθνικισμό) και δεν έχει καμία σχέση εννοείται με τον πατριωτισμό του dna.

Πληροφορήθηκα μόλις χτες, ότι στα πλαίσια της προσέγγισης Ρωσίας-Τουρκίας ο Ερντογαν επέτρεψε στον Πούτιν να αναγείρει υπέρλαμπρο ναό στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος θα ανήκει στο πατριαρχείο Μόσχας και συνακόλουθα πληροφορήθηκα ότι οι Αμερικανοί έβγαλαν φλύκταινες με αυτή την ανακοίνωση ανάλογες με την προμήθεια των s400.
Καθώς μεγαλώνω πλέον αντιλαμβάνομαι ότι ακόμη και σήμερα ο ελληνισμος είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από τα 131 χιλ τετραγωνικά συν τα 10 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα της Κύπρου , μεγαλύτερο από τις κοινότητες του στο Σικάγο τη Μελβουρνη και το Μόναχο , είναι αυτά και πολύ περισσότερα είναι το πατριαρχείο στην πόλη , στα ιεροσολυμα και στην Αλεξάνδρεια για να μην πω ότι είναι κυρίως αυτά.
Το αν θα νηστεψω σήμερα είναι κάτι τελείως προσωπικό και αδιάφορο, μικρότερος και όταν ήμουν υπό την αυστηρή επιβολή της μητέρας μου το είχα σχεδόν έθιμο να τρώω κρυφά σουβλάκια , νόμιζα ότι έτσι κάνω την επανάσταση μου.
Μεγαλώνοντας αντιλαμβάνομαι πλέον ότι τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα και πιο σύνθετα από έναν μητροπολίτη που «τον παίρνει» ενώ κάνει κήρυγμα από άμβωνος για τις αρετές της εγκράτειας η την «θανάσιμη αμαρτία» της ομοφυλοφιλίας.
Μπροστά σε αυτόν τον κόσμο, που μόλις αρχίζω να κατανοώ με το μικρό μου εγκεφαλικό δυναμικό στέκομαι πλέον ταπεινά.
Καλό Πάσχα σε όλους .

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση